Milletvekili Zeybek: "Egnatia otoyolunda yapılması beklenen zamları geri almayı düşünüyor musunuz?"

    Milletvekili Zeybek: "Egnatia otoyolunda yapılması beklenen zamları geri almayı düşünüyor musunuz?"

    Soru Önergesi

    Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’na

    "Trakya ve Kuzey Yunanistan bölgesinde Yeni Demokrasi Hükümetinin onayıyla Egnatia otoyolunda geçiş ücretlerinin arttırlması"

    Egnatia Otoyolu Çalışanları Derneğinin (Σ.Ε.Τ.Ε.Ο.) 12/03/2024 tarihli yazısında belirttiği gibi hükümet, Kuzey Yunanistan ve Trakya bölgesi olmak üzere Egnatia otoyolu geçiş ücretlerinde yapılacak olan yüksek zamlara göz yummaktadır.

    Daha detaylı olarak hükümet, (Π.Υ.Σ 2 – ΦΕΚ 24/Α/16.02.2024) Egnatia otoyolu ile imtiyaz sözleşmesi imzalayarak, kamu yararı açısından başlı başına sorunlu bir sürece yol açmaktadır. Egnatia Otoyolu Çalışanlarının belirttiklerine göre:

    a) Egnatia Otoyolu üzerindeki geçiş ücretlerinde ortalama %120 civarında "astronomik" bir artış.

    b) Otoyolu kullanan yerel halk için geçerli olan muafiyetlerin (ücretsiz geçiş) derhal kaldırılması (İskeçe, Rodop, Evros, Thesprotia, Yanya).

    c) Bugün yürürlükte olan ve işsiz vatandaşların yararlandığı ücret muafiyetlerinin (ücretsiz geçiş) derhal kaldırılması söz konusudur.

    Hükümetin yukarıda bahsedilen, Trakya ve Kuzey Yunanistan’da yaşayan bölge halkı acısından son derece olumsuz olan bu gelişmeleri engellemek için en ufak bir şey yapmaması,onun gerçek niyetini ve önceliklerini kanıtlamaktadır. Ayrıca Egnatia otoyolu şirketine sağladığı imtiyaz sürecini hızlandırmak için aceleci davrandığı gibi, hem devralacak ortak girişime aslında milyonluk bir "bağış" yapmakta hem de otoyol geçiş üçretlerine yapılacak olan yüksek zamlarla ödüllendirmektedir.

    Tüm yukarıda belirtilenlerden dolayı Sayın Βakana sorulur?

    · Trakya ve Kuzey Yunanistan bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın günlük işe gidip gelmelerini işkence haline getirmesi beklenen Egnatia otoyolunda yapılması beklenen zamları geri almayı düşünüyormusunuz?

    · İskeçe, Rodop, Evros, Yanya ve Thesprotia bölgelerinde otoyolu kullanan yerel halka yönelik muafiyetlerin yanı sıra işsiz vatandaşlar

    için geçiş ücreti ödeme muafiyetinin de geçerli olacağı garantisini verirmisiniz?

    · Yeni Demokrasi Hükümeti, ülkedeki geniş ulaşım ağları ve buna bağlı altyapılarla ilgili izlediği bu politikalarla kamu yararına hizmet ettiğini düşünüyor mu?

    İskeçe Yeni Sol Partisi Milletvekili

    Hüseyin Zeybek

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.