Batı Trakya’nın kalbi Gümülcine’de attı!

    Previous Next

    Batı Trakya’nın kalbi Gümülcine’de attı!

     

    7.04.2024

    Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Gümülcine S. Müftülüğünün 7.04.2024 akşamı düzenlediği geleneksel iftarda Batı Trakya’nın kalbi Gümülcine’de attı!

    Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinde gerçekleşen iftarda, Edirne Valisi Yunus Sezer’in “Burada kalıcı olan, baki olan gönülden gönüle köprüler kurmaktır ve bu köprüleri sağlam bir şekilde inşa etmektir.” Sözleri ilgiyşe dinlendi.

    İftara; Edirne Valisi Yunus Sezer ve heyeti, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Edirne milletvekili Fatma Aksal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, milletvekilleri Özgür Ferhat ve Hüseyin Zeybek, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, BAKEŞ Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı, azınlık sivil toplum örgütleri başkanlarının yanısıra kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    Program iftar öncesi ilahiler ve Edirne Müftüsünün okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte iftar yapıldı. Günün duasını ise İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yaptı.

    BU MUKADDES AYDA FİLİSTİN’İN GAZZE BÖLGESİNDE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE UYGULANAN SOYKIRIM VE İNSANLIK DIŞI VAHŞET HEPİMİZİ DERİNDEN SARSMAKTA VE ÜZMEKTEDİR

    İftar sonrası yapılan konuşmalarda, Ramazan ayının kutsal bir ay olduğunu, bireylerin kendileriyle yüzleştiği ve yenilediği bereketli bir ay olduğunu belirten Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, “Bu mukaddes ayda Filistin’in Gazze bölgesinde Müslüman kardeşlerimize uygulanan soykırım ve insanlık dışı vahşet hepimizi derinden sarsmakta ve üzmektedir. Bu kardeşlerimizle dayanışma ve yardımlaşmanın önüne engel koyulmuş olması üzüntümüzü kat kat arttırmaktadır. Temennimiz bu vahşetin ivedilikle son bulmasıdır.

    Bugün bahçesinde iftar sofrası kurduğumuz GTGB azınlığımızın en köklü kuruluşlarından biridir. Bu ulu çınarın gölgesinde bizler de sevgiyi, samimiyeti, birbirine tebessüm etmeyi ve saygı göstermeyi öğretiyoruz. Biliyoruz ki bu ulvi duygular birlik ve beraberliği pekiştirmektedir...” Görüşlerine yer verdi.

    RAMAZANIN GİDİŞİNE ÜZÜLÜYORUZ. RAMAZANI KUR’AN İLE GEÇİRENLER İSE SEVİNİYOR. SEVİNMESEK BAYRAM OLUR MU?

    Son günlerde camilerde din adamlarının “elveda şehrü Ramazan” dediklerini, Ramazanın ayrılmak üzere olduğunu ve inananların gerçekten de çok üzüldüğünü vurgulayan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Ramazanda bir çok alışkanlıklarımızı değiştirdik, kucaklaştık, arkadaşlarımızı gördük ve akrabalarımızla iftar sofralarında buluştuk. İki gün sonra herşey bitecek ve tekrar eskisine dönecek. Bizler, Batı Trakya’da bir çok soydaşımızın sofrasına oturduk. Ramazanın gidişine üzülüyoruz. Ramazanı Kur’an ile geçirenler ise seviniyor. Sevinmesek bayram olur mu? İnsan sevinçli günlerinin arkasında bayram yapar...” İfadelerini kullandı.

    ŞİMDİ DE BU GÖRDÜĞÜNÜZ GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ TİŞÖRTÜ GİYMİŞ GENÇLER, BURADA NEFES NEFESE, OMUZ OMUZA ÇABALIYORLAR. İYİ BİR ŞEY YAPMAYA VE İYİ OLMAYA ÇABALIYORLAR. DOLAYISIYLA KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUM

    Bugün burada büyük bir emek olduğunu, Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberliğinin sağlanmasında önemli bir rolü bulunan Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinde, ocağında olduklarını belirten Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal,

    “GTGB v.d. dernekler ve birlikler, birlik ve beraberliğin sağlanması için çok önemli ve değerli çabalar sergiliyorlar. Her biri kendi alanında üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Bugün burada aramızda bulunan büyükler bu ocaktan yetişti. Şimdi de bu gördüğünüz Gümülcine Türk Gençler Birliği tişörtü giymiş gençler, burada nefes nefese, omuz omuza çabalıyorlar. İyi bir şey yapmaya ve iyi olmaya çabalıyorlar. Dolayısıyla kendilerini tebrik ediyorum. Aynı zamanda gençleri kutluyorum. Onların bu çabası olmasaydı, benim gözümle gördüğüm çabaları olmasaydı, bu güzel sofra ve bu güzel birliktelik olmayacaktı. Kendilerini tekrar tekrar kutluyorum...” Görüşlerine yer verdi.

    BURADA KALICI OLAN, BAKİ OLAN, GÖNÜLDEN GÖNÜLE KÖPRÜLER KURMAKTIR VE BU KÖPRÜLERİ SAĞLAM BİR ŞEKİLDE İNŞA ETMEKTİR

    Edirne’den, Türkiye’den selamlar getirdiğini söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, “Gerçekten bugün böyle bir ortamda bulunmaktan kendimi son derece şanslı hissediyorum. Buranın tarihi bir geçmişi var. Burası bir ekol ve bir okul gibi ve bu ortama katkıda bulunan insanların yetiştiği bu yerde bulunmaktan, iftar sofrasını payşalaşmaktan kendimi gerçekten de şanslı hissediyorum. Davetinizden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

    Ramazan ayı, kardeşlik ayı. Açların ve tokların birbirini anladığı, paylaşmanın arttığı, sevincin ve mutluluğun arttığı güzel bir ay. Şimdiden hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Allah huzur içerisinde nice nice bayramlara bizleri kavuştursun.

    Sadece bizim değil, dünyada da başta Gazze olmak üzere bir çok insan yiyecek ekmeğe muhtaç. İftar sofrasına götürecek suya muhtaç. Bu vesileyle de bu insanları da anmak ve acılarını paylaşmak istiyorum.

    Edirne Valiliği olarak Balkanlar’da iftarlar vermeye çalışıyoruz. İftardan öte bir çok kardeşimizle bir araya geldik. Dostluklarımızı hatırladık ve gönül bağlarımızı bir daha çözülmeyecek şekilde kuvvetlice bağladık. İnşallah bundan sonra da sık sık bir araya geliriz.

    Burada kalıcı olan baki olan gönülden gönüle köprüler kurmaktır ve bu köprüleri sağlm bir şekilde inşa etmektir.” İfadelerini kullandı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.