BTTDD İzmit Şubesi ile Uluslararası Köprü Derneği’nden Dünya Kadınlar Günü etkinliği

    Previous Next

    BTTDD İzmit Şubesi ile Uluslararası Köprü Derneği’nden Dünya Kadınlar Günü etkinliği

    Uluslararası Köprü Derneği, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmit’in Akmeşe Köyü’ne düzenlediği gezide burada yaşayan kadınlarla dayanışmada bulundu. Kadınlara İstanbul’dan götürdükleri hediyeleri armağan eden dernek, kadınların en azından bir gün rahat etmeleri için yiyecek ve tatlıları da beraberinde köye götürüp kadınlara ikram etti.

    Uluslararası Köprü Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Baykurt ve beraberindeki heyet, İzmit'in Akmeşe Köyü'ne düzenledikleri ziyarette kadınlarla bir araya geldi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen programa; Batı Trakya’dan merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, belediye başkanları, kaymakamlar, STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.

    KADINLAR HEP BİRLİKTE HALAY ÇEKTİ

    Programda Akmeşe Köyü'nde yaşayan kadınların sorunları dinlendi. Kadınların en azından bir gün çalışmamasını isteyen dernek yönetimi, İstanbul'dan götürülen yemekler, tatlılar ve çiğköfteyi kadınlara ikram etti. Kadınlar hep birlikte halay çekti ve Dünya Kadınlar Günü'nü hep birlikte doyasıya yaşadı.

    "GÜÇLÜ KADIN ÜLKEMİZE GÜÇ KATIYOR"

    Programdaki konuşmasına, "Bacımız, yârimiz, yol arkadaşımız, anamız, emek, gelecek ve hayat mücadelemizin en değerli yarısı olan emekçi kadınları en kalbi duygularımla selamlıyorum" sözleriyle başlayan Av. Mehmet Baykurt, "Gerek ailemizin gerekse kültürümüzün baş tacı olan kadınlarımız, her alanda ülkemize güç katıyor.

    "Aslında kadınlar ne denli güçlü olursa, ülkemiz de güçlü olur. Daha çağdaş, daha huzurlu bir toplumun hayatını sürdürebilmesi için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Bizler Uluslararası Köprü Derneği olarak kadın ve erkeğin toplumun iki eşit parçası olduğuna inanıyoruz. Kadın ve erkeği eşit gören bir medeniyetin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı saygı, adalet ve hakkaniyet içerisinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz." dedi.

    "TACİZ VE ŞİDDET İNSANLIK SUÇU"

    "Kadınlar sadece nüfusun yarısı değil aynı zamanda hayatımızın da yarısıdırlar." diyen Baykurt, "Kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz, cinayet, hakaret ve ayrımcılığı kabul etmiyor, bunu aynı zamanda bir insanlık suçu olarak kabul ediyoruz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisine olan inancımız gereği kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir inancın nesilleriyiz." diye konuştu.

    Programın sonunda kadınlara hediyeler takdim edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.