Geleneksel Domruköy Mevlidi gerçekleşti

    Previous Next

    Geleneksel Domruköy Mevlidi gerçekleşti

    Rodop iline bağlı Domruköy’de - Dokos- her yıl geleneksel olarak düzenlenen köy mevlidi bu yıl da 18 Mart Pazar günü gerçekleşti.

    Mevlide; Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos İbrahim Saklı, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Doğu Makedonya-Trakya (DMT) Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ve DMT meclis üyeleri Tarkan Multaza ve Mustafa Katrancı, BAKEŞ Genel Başkanı Ahmet Hacıosman, Rodop İli Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, GTGB Başkanı Necat Ahmet, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Naim Kazım'ın yanı sıra Türkiye’den Bursa - Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Ünal Aksoy'un yanısıra yağmura rağmen  çok sayıda soydaş  katıldı.

    Etkinlik Batı Camileri Din Görevlileri Derneği’ne bağlı İlahi Grubu’nun Mevlid-i Şerif okumasıyla başladı. Daha sonra mevlidin duasını Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı. Ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şerif konuşmasında Üç Aylar’ın İslam dini açısından önemli aylar olduğunu, bu aylarda manevi pazarların kurulduğunu dile getirerek, bu aylarda yapılan sevapların daha fazla olduğunu ifade etti.

    Daha sonra kılınan öğle namazının ardından katılımcılar, evlere davet edilerek yemek ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.