BİHLİMDER’den “Medya ve Temsil” konferansı

    Previous Next

    BİHLİMDER’den “Medya ve Temsil” konferansı

    Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER), 23 Mart Cuma günü “Medya ve Temsil” konulu bir konferans düzenledi.

    Gümülcine’de yer alan BİHLİMDER lokalinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Türkiye’den Prof. Dr. Mete Çamdereli katıldı. Ayrıca konferansa katılanlar arasında başta BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos İbrahim Işık, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Kozlukebir Belediyesi’nden Hemetli Bölgesi Başkan Yardımcısı İsmail Molla Mehmet, Mehrikoz Bölgesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kasap, Rodop İli SÖPA Derneği’nden Sayman İdris Hasan, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Mehmet ve civar köylerden soydaşlar katıldı.

    Konferansın açılış konuşmasını BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet yaptı. Konferansa katılan konuklara katılımlarıdan dolayı teşekkür eden başkan Ahmet, BİHLİMDER olarak yapmaya çalıştığımız değerlerimiz, kültürümüz ve her daima bizimle iç içe olan geçmişi bugüne kadar taşımakla sorumlu olduğumuz ve gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlü olduğumuz değerlerimizi bir kere daha gözden geçirme adına bizimle içi içe olan bir konuyu gündeme getirmek istedik” diye konuştu.

    “REKLAMLAR SON DERECE GELİŞKİN, SON DERECE ETKİLEYİCİ VE BUNUN YANINDA İLETİŞİMİN DE BİR LOKOMOTİFİDİR

    Daha sonra Prof. Dr. Mete Çamdereli söz alarak “Medya ve Temsil” konulu bir konuşma yaptı. Öncelikle bir rastlantı sonucunda bu alanla tanıştığını söyleyen Çamdereli, daha sonra din başlığı altında bu alanda bazı çalışmalarda bulunduğunu dile getirdi. Din konusu alanında temsil biçiminde öne çıkan bazı kavramların olduğunu anımsatan Çamdereli, “Bu temsiller zaman içerisinde kendi gerçeklikleri üzerinde bir yaşam biçimi vaad etmeye başlarlar. Örneğin reklamlar. Reklamlar son derece gelişkin, son derece etkileyici ve bunun yanında iletişimin de bir lokomotifidir. Dolayısıyla bu noktada bazı imgelerin bizleri de çok etkilediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu temsiller de zaman ierisinde bizleri taklide götürmektedir” dedi.

    Konuşmasına slayt gösterimi eşliğinde basında ve sosyal medyada yer alan örneklerle devam eden Çamdereli sözlerini şöyle tamamladı: “Bize düşen bu işin ne kadar önemli bir konu olduğunu fark edip üzerine gitmemiz ve herkesten önce davranmamız gerekir. Çünkü artık her şey içeriği yönetmekle alakalalıdır. İçeriği siz yönetirseniz, barajın tabiatını siz kurgularsanız, daha farklı durumlara maruz kalmazsınız. Sosyal medyanın kullanımı da böyle bir şeydir. Çözüm yolları için sihirli bir anahtar yok, çözüm sizlersiniz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.