Tütüne prim verilmesi için AB ülkelerini ikna etmeye çalışıyoruz

    Tütüne prim verilmesi için AB ülkelerini ikna etmeye çalışıyoruz

    Tütün üreticileri 22 - 23 Mart 2018’ de Bulgaristan başkenti Sofya’da UNITAB toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Rodop İli Tütün Kooperatifi de katıldı.

    Kooperatif Başkanı Hüseyin Esat sosyal medya hesabından tütüne prim verilmesi için AB ülkelerini ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

    Sosyal medyadaki açıklama şöyle:

    “Toplantıda Avrupa Tütüncüler birliği başkanı Filev ve Avrupa Tütün üst kurumu FETRATAB’ ın Başkanı da oradaydı. Bulgaristan Avrupa Birliği dönem başkanı olduğundan , Avrupa’da tütün üreticisi ve UNITAB üyesi 7 ülke toplantıda yer aldı . 
    Toplantı da yer alan üye ülkeler :
    Fransa , İspanya , İtalya , Yunanistan , Bulgaristan , Macaristan , Polonya.
    Avrupa birliğinin 2020 - 2026 arası uygulanacak olan tarım politikasında yeni düzenleme yapılacak . Biz tütüncüler olarak tütüne de prim verilmesi için Avrupa Birliği ülkelerini nasıl ikna edebiliriz diye çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu konu üzerine ortak metin hazırladık ve Bulgaristan Tarım Bakanına sözlü olarak anlattık ki aynı metni yazılı olarak ta kendisine verdik. Bir sonraki UNITAB toplantısı 18 Mayısta Fransa’da olacak ve ardından 15 - 17 Ekim 2018 de Brüksel’de toplanacağız.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.