Menetler köyünde hatim merasimi düzenlendi

    Previous Next

    Menetler köyünde hatim merasimi düzenlendi

    Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı Menetler Köyü  Kur’an Kursu’nda eğitim gören ve Kur’an-ı Kerim’i hatim eden öğrencilerin velileri öncülüğünde 15 Nisan 2018 Pazar günü köyde hatim merasimi düzenledi.

    Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı Menetler - Skaloma  köyünde faaliyet gösteren Kur’an kursunda eğitim gören 15 öğrenciden 12’si bu yıl Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.

    Hatim merasimine;  S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen İsmail Dikme, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu ve DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdi Şerif'in yanısıra civar köylerden çok sayıda soydaş katıldı.

    Menetler  Azınlık İlkokulu bahçesinde düzenlenen hatim merasiminde din görevlisi Ahmet Paputçi’nin öğrencileri katılımcılara  güzel bir program sundular. Öğrenciler önce Kur’an-ı Kerim’den ayetler daha sonra Türkçe meali ve ilahiler okudular. Son bölümde ise karşılık diyaloglarla dini anlamda güzel mesajlar verdiler. Program sonunda Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, öğrencilere teşekkür belgeleri takdim etti. Ayrıca Atina’da bulunan Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in çocuklara gönderildiği hediyeler verildi. Son olarak Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet de çocuklara hediye takdiminde bulunarak hep birlikte birer hatıra fotoğrafı çektirdiler.

    Tören sonunda Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet söz alarak katılımcılara, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun selamlarını iletti. Son olarak merasime katılan misafirlere yemek ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.