Gümülcine’de ilk “Quilling” sergisi Sibel Gülistan tarafından açıldı

    Previous Next

    Gümülcine’de ilk “Quilling” sergisi Sibel Gülistan tarafından açıldı

    Gümülcine’de ilk “Quilling” – kâğıt süsleme sanatı sergisi Sibel Gülistan tarafından 03.05.2018 günü Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde açıldı.

    Serginin açılış törenine sanatçı Sibel Gülistan, Gümülcine Türk Gençler Birliği Y.K. üyesi Nihat Binbaşı, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun eşleri Aslı Ömeroğlu’nun yanısıra sanatseverler katıldı.

    Sanatçı Sibel Gülistan açılış töreninde yaptığı kısa konuşmada, Quillingin ince kağıt şeritlerin bir iğne etrafında dolanarak hazırlanan ve şekillerin birleştirilerek oluşturulduğu bir el sanatı olduğunu belirtti. Gülistan, ”Zaman zaman bu sanat “Filigre” olarak adlandırılmış; önceleri gümüş ve altın tellerin bükülmesiyle hazırlanan takı ve süs eşyaları yapımında kullanılmıştır.

    Bu sanatta kağıdın kullanılmaya başlanması 15. Yüzyıl olduğu sanılmaktadır. Önce Avrupa ve İngiltere’ye ulaşmış, kağıdın mekanizasyonuyla çok popüler hale gelmiştir.

    1800’lü yıllarda soylu ailelerin genç kızları tarafından kullanılmış, okullarda el sanatı derslerinde öğretilmeye çalışılmıştır.

    Bir ara unutulmaya yüz tutan bu sanat kağıdın çeşitlenmesi ve ucuzluğu nedeniyle yeniden canlanmıştır.” İfadelerini kullandı.

    Gümülcine Türk Gençler Birliği Y.K. üyesi Nihat Binbaşı da yaptığı kısa konuşmada Sibel Gülistan’ı bu güzel çalışmasından dolayı tebrik etti.

    Etkinliğin sonunda Sibel Gülistan tarafından Başkonsolos Murat Ömeroğlu’nun eşleri Aslı Ömeroğlu’na bir tablo hediye edildi.

    Etkinlik hep birlikte serginin gezilmesiyle sona erdi.

    Sergi 4-5 Mayıs günleri de gezilebilecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.