GTGB Halk Oyunları ekibi Makedonya 27. Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı

    Previous Next

    GTGB Halk Oyunları ekibi Makedonya 27. Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı

    Gümülcine Türk Gençler Birliği Halk Oyunları ekibi Denetim Kurulu Başkanı Büşra Bülbül, Denetim Kurulu Üyesi Fatma Solak Haşim ve Halk Oyunları Eğitmeni Erkan Demiroğulları başkanlığında 05-06 Mayıs 2018 tarihlerinde Makedonya’nın Valandova iline bağlı Çalıklı köyünde düzenlenen 27. Uluslararası Hıdrellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı.

    Konuyla ilgili GTGB tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Ekibimiz ilk olarak 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü açılış gösterilerinde sahne aldı, aynı günün akşamı Strumica meydanında gösterilerini sundu. 6 Mayıs 2018 Pazar günü Çalıklı köyünde düzenlenen Festival Final gösterilerinde sahne alan ekibimiz büyük beğeni topladı.

    Şenlik kapsamında hıdrellez sergisi açıldı. Balkan ülkeleri ve Türkiye'den gelen halk oyunları ekiplerinin yanı sıra şenlikte yağlı güreş oyunları görsel şölen oluşturdu.

    Türkiye ile Makedonya’nın ortak çabaları sonucunda Hıdrellez geleneğinin Kasım 2017’de UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne girmiştir.

    Çalıklı köyünde düzenlenen şenliğin açılış törenine Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Kültür Bakanı Robert Alagyozovski, Valandova Belediye Başkanı Pero Kostadinov ile milletvekillerinin yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.