Gazze'de şehit edilen Filistinli sayısı 58'e yükseldi! Türkiye 3 gün milli yas İlan etti!

    Previous Next

    Gazze'de şehit edilen Filistinli sayısı 58'e yükseldi! Türkiye 3 gün milli yas İlan etti!

    - Gazze sınırındaki gösterilerde şehit olan Filistinlilerin sayısı 58'e yükseldi

    GAZZE (AA) - İsrail askerlerinin, Gazze sınırında, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto eden Filistinlilere ateş açması sonucu şehit olanların sayısının 58'e yükseldiği belirtildi.

    Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin doğusunda göstericilere yönelik saldırılarda şehit olanların sayısının 58'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 2 bin 770'i aştığı ifade edildi.

    Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri gösteriler düzenliyor.

    Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binasının resmi açılışı dün yapıldı.

    İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere saldırısının ardından diplomatik atağa geçen Türkiye, 3 günlük yas ilanından, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) olağanüstü toplantıya çağrılmasına, İstanbul ve Diyarbakır'da Filistinlilerle dayanışmayı göstermek amacıyla büyük mitinglerin düzenlenmesine kadar birçok adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ayrıca konuyla ilgili olarak TBMM olağanüstü toplanacak. Son olarak Türkiye Washington ve Telaviv büyükelçileri istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağrıldı.

    Fotoğraflar: zougla.gr

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.