BİHLİMDER ve Bursa Büyükşehir Belediyesinden Gümülcine’de İftar

    Previous Next

    BİHLİMDER ve Bursa Büyükşehir Belediyesinden Gümülcine’de İftar

    BİHLİMDER – Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen iftar programı 22 Mayıs 2018 Salı akşamı Gümülcine’de gerçekleşti. İftarda son zamanlarda mazlumlara karşı yapılan katliamlar kınandı ve Azınlığa birlik beraberli çağrısı yapıldı.

    Etkinliğe; Milletvekili İlhan Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, DEB Partisi G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş,T.C. Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, GTGB Başkanı Necat Ahmet, Gümülcine Sismanoglio Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Müdürü Dr. Mehmet Eminoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Önder Tanır ve Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Aydın Çıkrıkçı, Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet meclis üyeleri Mustafa Katrancı ve İsmail Hüse Mustafa, Tütün Kooperatifi Balkanı Esat Hüseyin, BAKEŞ Başkanı ve sabık milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine Belediyesi meclis üyesi Sibel Mustafaoğlu ve Cihan İmamoğlu’nun yanı sıra kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    İftar öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Ezanla birlikte hep birlikte açılan iftardan sonra akşamın duasını Gümülcine S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı.

    Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmalarda; mazlumları, ezilenleri, canlarını, vatanlarını, namuslarını ve şereflerini korurken vefat eden, şehit olanları asla unutmadıklarını belirten BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, “Zor bir dünyada ve zor bir dünyada yaşadığımızın farkında olalım. Batı Trakya Müslüman – Türk Toplumu olarak sahip olduğumuz haklarımızı, milli ve manevi değerlerimizi korumak, kollamak hepimizin görevidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, gençlerimizi iyi yetiştirmek, bilgi ile bilinci birlikte elde etmek; onuruyla var olabilmek, emaneti yüklenebilmek ve sonraki nesillere aktarabilecek donanımda olmalarını sağlamak bizim görevimiz olmalıdır. Bu sebeple okullarımız, camilerimiz, eğitim yuvalarımız çok önemlidir. Ailemiz çok önemlidir. Örfümüz, adetimiz, değerlerimiz çok önemlidir. ” Görüşlerini paylaştı.

    BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK SİZLERLE TÜRKİYE ARASINDA BİR KÖPRÜ OLABİLİYORSAK NE MUTLU BİZLERE

    İnsanları yeniden kardeş kılacak bu mübarek ayda; dostlarla, arkadaşlarla sofraları paylaştıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Bakan V. Önder Tanır, “Bizler, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, ecdadımızın manevi şehir olarak tabir ettiği Bursa’da çeşitli etkinliklerle on bir ayın sultanı ramazanı ihya ediyoruz. İstedik ki, Bursa’da hissettiğimiz manevi atmosferi kardeş ülkelere ve kardeş şehirlere yayalım. Bu ramazanda da siz değerli kardeşlerimizle birlikte olmak istedik. Bulgaristan’da, Kosova’da, Bosna-Hersek’te, Makedonya, Yunanistan ve Gürcistan’da iftar programları düzenledik. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle Türkiye arasında bir köprü olabiliyorsak ne mutlu bizlere. İnanıyoruz ki bu birliktelikler, tarihi, sosyal ve kültürel çalışmalarımızı daha da güçlendirecek, dünyanın neresinde olursak olalım; birliğimizin, kardeşliğimizin sembolü olacaktır.” Düşüncelerine yer verdi.

    Davete ve Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden milletvekili İlhan Ahmet, “Azınlığımızın içerisinde, geçirdikleri psikolojik sorunlar nedeniyle bazı soydaşlarımızın intihar ettiğini duyuyoruz. Gerçekten birbirimize kenetlenelim. Etrafımızda bu tür vakaları gördüğümüz zaman ihbar edelim, doktorlarımıza söyleyelim. Ne yazık ki ekonomik sıkıntılar v.d. sebepler psikolojik olarak bazı belirsizlikler ortaya çıkarmaktadır. Böyle bir gecede birbirimize kenetlenmeyi sizlere söylemeyi uygun gördüm.” Görüşlerine yer verdi.

    İslâm coğrafyasında gözyaşı ve kanın durmak bilmediğini, Müslümanların zulme uğradıklarını, Kudüs’te şehit olan Müslüman kardeşlerimizi minnetle andıklarını, şiddeti kınadıklarını söyleyen   DEB Partisi G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, “Batı Trakya Müslüman – Türk toplumu olarak yarınlara umutla bakmak istiyoruz. Yıllardan beri Azınlık olarak bütün partileri denedik. Son zamanlarda yaşanan Azınlığımıza karşı yapılan baskıları çok iyi biliyoruz. Bunu aşmanın tek yolu da birbirimize sıkı sıkı sarılıp mücadele etmek. Değerlerimize sahip çıkmak. Bu topraklarda Müslüman- Türk olarak yaşamak için son derece iyi bir şekilde mücadele etmemiz gerekir.” Düşüncelerini ifade etti.

    İKİ KOMŞU ÜLKENİN BARIŞ İÇİNDE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

    Allah’ın selamı üzerinize olsun diyerek ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Ramazanın yüzü suyu hürmetine mazlumların üzerinden zulmün kalkmasını temenni ediyorum. Bizlere ve Batı Trakya’mıza birlik ve beraberlik içerisinde, son zamanlarda üzerimize gelen bir dalganın, iki ülke arasında kopan dalganın kalkmasını temenni ediyoruz. İki komşu ülkenin barış içinde olmasını temenni ediyoruz ki bunu da en çok temenni eden mutlaka azınlıklardır.” Görüşlerini ifade etti.

    Bursa Büyükşehir Belediyesine ve BİHLİMDER’e teşekkür eden T.C. Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay,” Rahmet ve sevgi ayı olan Ramazanın hepinize ve dünyanın dört bir yanında yaşayan kardeşlerimize huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum.” Görüşlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.