Hırsızlar 'Tütün haşlaması' çaldılar

    Hırsızlar 'Tütün haşlaması' çaldılar

    Hırsızlar halk arasında 'Haşlama' da denilen tütün ocakları fidelerine göz dikti. Dün gece yaşanan olayda hırsızlar, bir tütün üreticisinin tarlasına girerek tütün haşlaması toplayıp, tütün fidelerini çaldılar.

    RODOP RÜZGARI Dergisi'nin edindiği bilgilere göre olay, 29 Mayıs tarihinde gecenin geç saatlerinde Rodop ilinin Kozlukebir bölgesinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi yada kişiler bir üreticinin defalarca ilaçlama yaparak ve büyük bir öz veriyle yetiştirdiği tütün fidelerinin yer aldığı tütün ocaklarına girdiler. Mağdur olan üreticinin verdiği bilgilere göre, tarlasında bir süre haşlama toplayan hırsızların, arkalarında da büyük bir zarar bırakarak tarladan uzaklaştıkları öğrenildi. Daha sonra olayı kendisinin de haşlama toplamak üzere tarlasına gittiğin de eşiyle birlikte fark ettiğini anlatan üretici, yaşanan bu olayın emeğe yapılan büyük bir saygısızlık olarak değerledirdiğini ifade etti.

    Batı Trakya'nın bir çok bölgesinde etkili olan tütün haşlamalarındaki hastalıklardan dolayı bir çok tütün üreticisi, tütün ekimi dönemi olması sebebiyle haşlama bulmakta güçlük çekiyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.