Kurcalı Kadınları Derneği iftar geleneğini bu yıl da sürdürdü

    Previous Next

    Kurcalı Kadınları Derneği iftar geleneğini bu yıl da sürdürdü

     

    Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği tarafından  geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği, 26 Mayıs 2018 Cumartesi akşamı gerçekleşti.

    Kurcalı’daki iftara Dernek üyeleri, Kurcalı köylülerinin yanısıra;  T.C. Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay,  Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, SYRİZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcısı Ümmet Mahmut Hüseyin, Kozlukebir belediyesi eski başkanları Halit Mehmet ve İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Listesi Başkanı Sadettin Şakir Hüseyin, D.E.B. Partisi’ni temsilen Metin Hacıosman, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünü temsilen Bayan İrşad Ekibi Başkanı Hacer Karaali, S.Ö.P.A. Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Seyyid Ali Sultan Dergâhı kanaat önderlerinden Mehmet Koç katıldı.

    İftarın ardından kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Dilek Osman, “Bu akşam bu iftar sofrasında bir arada olmamıza da vesile olan mübarek Ramazan ayınızı kutluyorum. Hepimizin, ailelerimizin ve toplumumuzun bu kutlu ayın bereketine, mağfiretine ve affına nail olabilmemizi yüce Allah’tan diliyorum” dedi.

    Dilek Osman: “Bize maddi-manevi destek veren, yüreklendiren ve katılımlarıyla onurlandıran herkese teşekkür ederim”

    Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Dilek Osman, “Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini yaşadığımız bu iftar yemeğinin gerçekleşmesindeki yardımları için halihazırdaki ve geçmiş yıllardaki yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarım başta olmak üzere, maddi ve manevi desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Kurcalı gençlerine yanımızda oldukları için memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. On yıla yakın süredir artık geleneksel bir hal kazandırdığımız iftar yemeğimizi devam ettirmemizde katılımlarıyla bizleri yüreklendiren ve onurlandıran dernek üyelerimize ve değerli protokole de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

    T.C. Konsolosu Neslihan Altay: “Bu akşam aranızda olmama vesile olan Kurcalı kadınlarına teşekkür ediyorum”

    İftarda, T.C. Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay da selamlama konuşması yaptı. Davetlilere hitap ederek Ramazan ayını tebrik eden Konsolos Altay, “Bu akşam sizlerle birlikte olmama vesile olan, iftar yemeğine davetleri için Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

    Konsolos Altay, Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği çatısı altında geçmiş yıllarda verilen nakış, el sanatları ve ebru sanatı kursları ile halihazırda devam eden biçki-dikiş kurslarında kursiyerler tarafından yapılan çalışmalardan örneklerin yer aldığı sergiyi de gezdi. El işleri hakkında dernek genel sekreteri Filiz Hüseyin tarafından bilgilendirilen Konsolos Neslihan Altay’a, iğne oyası ile hazırlanmış ipek bir fular hediye edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.