200 İnsan 22 Gündür Susuz!!!

    200 İnsan 22 Gündür Susuz!!!

    Gümülcine Beleidyesine bağlı Yabacıklı köyünde halkın 22. gündür içme suyundan mahrum olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklama belediyenin muhalefet kanadı "Emis I Poli" listesi Basın Bürosu'ndan yapıldı. Basın açıklaması ise şöyle:

    BASIN AÇIKLAMASI

    Gümülcine Belediyesine bağlı Yabacıklı Köyünde yaklaşık ikiyüz insan günlük hayatın en önemli nimeti olan su olmadan 22. gününü yaşıyor.

    Gümülcine belediyesinden ve Gümülcine Belediyesi Su İşlerinden kimse bukadar yıllık bu problem ile ilgilenecek mi ?

    Köy halkı bıkkın, söylediklerine göre , 2017 yılı Aralık ayı içinde Belediye Başakanı’nı bilgilendirmişler , o da kendilerine bu problemi çözeceğini söylemiş. O zamandan beri Belediye Su İşlerinden ve özellikle Belediye Başkanı tarafından çözüme yönelik bir irade veya bir hareket yok.

    Köy sakinlerinin evlerindeki su ihtiyacı devam ediyor ve günlük su ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlar. İçmek için hazır su almak zorunda kalıyorlar , ama diğer ihtiyaçlarını temizlik için gerekli olan , küçük çocukları ve yaşlıların olduğu hanelerde sorun çok daha vahim

    Gümülcine Belediye meclisi anamuhalefet listesi başkanı Felina Kazaku , aynı listeden belediye meclis üyeleri Hasan Hasan ve Ercan Amet eşliğinde köyü ziyaret ettiler ve insanların şikayet ve taleplerini dinlediler.

    Köy sakinleri bu yaşadıkları sıkıntıdan öfkeliler ve anamuhalefetten sorunun çözümü için müdahale etmesini talep ettiler . Sayın Kazaku yenındaki meclis üyeleri ile bu konuda yazı yazdıklarını ve bununla çözüm önerisi de sunduklarını beyan ettiler .

    Bununla beraber sayın kazaku: «Belediye başkanının Tala suladığınız için su yetişmiyor bahanesini kabul etmiyoruz. Öyle olsa dahi ordaki vatandaşlarımızın ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tek geçim kaynağı çiftçiliktir» .

    « Teklifimizi 20-4-2018 tarihinde verdik , bu teklif ile broblemi anlatıyor ve problemin çözümü için su yolunun ayrılması ve Kalfa köyünden Yabacıklı köyüne ayrı su hattı çekilmesini istedik.»

    «Βu projeyi hayata geçirmek için Belediye Su İşleri neyi bekliyor?»

    Kazaku hanım ziyaretinin sonunda Bulduklu köyünde bulunan su deposunun bulunduğu yere gidip incelemelerde bulundu .Su deposu tesislerinin ve su yolunun ne kadar çağdışı ve güvensiz olduğunu yerinde gördü .

    Köy sakinlerinin bu sıkıntısının acilen giderilmesi için balediye yöneimin acilen müdahale etmesini ve resmi olarak çalışmalar hakkında köy sakinlerini ve bizi de bilgiledirmesini bekliyoruz.

    «Εμείς …η πόλη» Listesi

    Basın Bürosu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.