Muharrem İnce’nin ziyaretine tepkiler

    Muharrem İnce’nin ziyaretine tepkiler

    Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı’na CHP destekli olarak aday olan Muharrem İnce’nin 31 Mayıs 2018 Perşembe günü Gümülcine’ye yapacağı ziyarete ilişkin bazı Yunan siyasetçiler görüşlerini belirttiler. Ziyaretin gerçekleşmeyeceğine inananların yanı sıra, Trakya’nın Türk siyasilerin tartışma alanı olmaması gerektiğini savunanlar da vardı.

    tanea.gr sitesinde yayınlanan haberde, “Muharrem İnce’nin Trakya ziyareti Yunan siyasetçiler arasında tartışmalara neden oldu. Ancak ziyarete ilişkin resmi bir karşı çıkma henüz yok.” Yorumu yapıldı.

    Ant 1 televizyon kanalına konuşan SYRIZA milletvekili Dimitris Vettas, bu tür sorunların kurumsal olarak karşılanması gerektiğini ve hiçbir durumda Türk siyasetçinin Trakya’ya yapacağı özel bir ziyaretin seçim öncesi konuşmasıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtti. Bekleyelim görelim, belki de İnce’nin ziyareti yalanlanır, dedi.

    Dimokratia gazetesi, “İnce Trakya’yı eliyor, SYRIZA ayrı telden çalıyor” başlığını attı. Gazete, “bir çok Avrupa ülkesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve çalışma arkadaşlarının seçim toplantıları yasaklanırken, İnce Trakya’yı ziyaret edecek.” Yorumunu yaptı.

    N.D. – Yeni Demokrasi Partisi milletvekili Nikitas Kaklamanis, şimdiye kadar Yunan Hükümetinden resmi bir karşı çıkış yok. Sonuç itibariyle İnce’nin Trakya’daki konuşması gerçekleşmeyecektir.

    ANEL milletvekili Dimitris Kammenos, Trakya’da Türk seçimleri için seçmen olmadığı bir durumda, İnce’ye konuşma imkanı verilmesi anlamsızdır.

    N.D. milletvekili Yorgos Kumutsakos, Türk siyasilerin seçim öncesi tartışmalarının Yunan topraklarında yapılmasına ve Yunan vatandaşı Müslümanların kutuplaştırılmasına karşıyız.

    PASOK Partisi Temsilcisi Pavlos Hristidis, problem dikkatli ve soğukkanlı bir şekilde karşılanmalı, ancak hiçbir durumda Trakya Türk seçimlerinin tartışma alanı olarak kullanılmamalıdır.

    Ayrıca aşırı milliyetçi Hrisi Avgi Partisi de konuyla ilgili olarak meclise soru önergesi verdi.

    Bu arada Muharrem İnce’nin Gümülcine ve Kırcaali programı da sosyal medya aracılığıyla duyuruldu.

    Saat 13:30 – Gümülcine Türk Gençler Birliği'ni ziyaret

           14:15 – Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'ni ziyaret

           15:00 – Gümülcine – Çukurkahve’yi ziyaret

           15:45 – Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret

           16:00 – Makas Gümrüğünden Bulgaristan’a geçiş

           18:30 – Kırcaali’ye varış

                       İftar Programı (Kırcaali Belediyesi ve Türk kardeş belediyelerin vereceği iftar programına katılım)

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.