Milletvekili Ordunun Darbe Yapmasını İstedi!!!

    Milletvekili Ordunun Darbe Yapmasını İstedi!!!

    Bugün Yunan Parlamentosunda çok garip olaylar yaşandı. N.D.'nin meclise yatırdığı gensoru görüşmeleri esnasında, Yunan Parlamentosunda yer alan ırkçı ve aşırı milliyetçi H. Avgi partisi milletvekili Konstantinos Barbarousis “Darbe” yapılmasını istedi. Barbarousis bununla da kalmadı ordunun savunma bakanını, Cumhurbaşkanını, Başbakanı tutuklamasını istedi ve bunların başlarını Makedonya’nın isim konusunda anlaşmanın imzalanacağı iki ülke arasında yer alan Prespes gölüne istedi.

    Bu inanılmaz olaydan sonra, Meclis Başkanı Voutsis Barbarousis’e müdahale etti ve salondan dışarı çıkarılmasını istedi. Voutsis, “Bugün maskeler düştü. H. Avgi Buraya Yunan halkının oylarıyla gelen H. Avgi demokratik düzene karşı askeri darbe yapılmasını istemiştir. H. Avgi’nin görüşmelere alınmaması konusunda gerekli organları harekete geçireceklerini” Görüşlerine yer verdi.

    Olaydan sonra partiler Barbarousis’in söylediklerinin tutanaklardan silinmemesini istediler ve Nazizmin ne demek olduğunu gelecekteki araştırmacıların da görmeleri gerektiğini savundular.

    N.D.- Yeni Demokrasi Partisi Başkan Yardımcısı Kostis Hacidakis, H. Avgi milletvekilinin mecliste söylediklerini kınadıklarını belirtti.

    Öte yandan P. Kammenos, Barbarousis’in milletvekilliğinin düşürülmesini ve cezalandırılmasını istedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.