Tütün Üreticisi Yanıyor!!!

    Previous Next

    Tütün Üreticisi Yanıyor!!!

    Tütün Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, 06.07.2018 günü Gümülcine’deki merkez binada düzenlediği basın toplantısında, tütün üreticilerinin bu yıl felaket yaşadıklarını, virüs dolayısıyla %100 rakamına varan zararın olduğunu ve bunun bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

    İktidar milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek ile Atina’da Tarım Bakanlığı’nı, ELGA’yı ve Ekonomi Bakanlığını ziyaret ederek bu yıl tütünlerde var olan ve büyük ürün kaybına neden olan hastalık dolayısıyla ekonomik yardım çağrısı yaptıklarını belirten Esat Hüseyin, “İlk önce Tarım Bakanlığı’nda görüşmeler yaptık. Üretim maliyetlerini kendilerine ilettik. Bakan bizim teklifimizin de üzerinde yardım edebileceklerini söyledi. Ancak, zararın değerlendirmesinde sorun var, dedi.

    ELGA’yı ziyaretimizde ise bu zararın kurum tarafından ödenmediği belirtildi. Bakan desteği ve kararı gerektiği söylendi. Bizler, zaman kaybetmeden ürünlerde değerlendirmenin yapılması gerektiğini söyledik.

    Konuyla ilgili olarak Çalikidis’le de görüştük, o da konuyla ilgileneceğini belirtti.” Görüşlerine yer verdi.

    Son olarak yaptıkları görüşmelerden umutla ayrıldıklarını, çünkü 6.000 tütün üreticisinin çok zor durumda olduğunu ve bir an önce zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini vurgulayan Esat Hüseyin kooperatifin yaptığı diğer çalışmalardan da örnekler sundu.

    Bürokrasinin çok ağır çalıştığını söyleyen Esat Hüseyin “Hala 2016 yılına ait, 1.400 üreticinin KDV oranları ödenmemiştir” dedi ve “ELGA bir an önce değerlendirme yapmalı ve bu insanlar bir an önce ödenmelidir” ifadelerine yer verdi.

    Kooperatif Başkanı Esat Hüseyin’in bir de üreticilere çağrısı vardı: “Tütünü terk etmeyin. Tarlanızı yabancı otlardan temizleyin. Var olan tütünleri toplayınız. Serbest bırakılan ilaçları kullanınız. Aksi hallerde ELGA ödeme yapmayacaktır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.