BTTÖB’nden 15 Temmuz açıklaması

    BTTÖB’nden 15 Temmuz açıklaması

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB), Türkiye'deki 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin ikinci yıldönümünde yazılı bir açıklama yayınladı.

    BTTÖB’nin açıklaması şöyle:

    "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış hain FETÖ terör çetesine mensup bir güruhun, 2016 yılının 15 Temmuz gecesi, millet iradesi ile seçilmiş meşru Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı ve Hükümeti’ni ortadan kaldırmak, anayasal düzene son vermek ve müstevlilerin siyasi emellerine hizmet etmeye uygun bir düzen kurmak maksadıyla, başlattıkları hain kalkışmanın yıldönümünde, bu darbe girişiminin hainlerini bir kez daha nefretle, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

    Kahraman ve vatansever askerlerin, polislerin ve Türk Milleti’nin demokrasiye ve vatanlarına sahip çıkmak adına verdikleri yiğitçe mücadele sonucunda, bu hain kalkışma durdurulmuş ve bastırılmıştır. Bu mücadele esnasında 250 kahraman Türk evladı şehit düşmüş ve binlerce Türk evladı gazi olmuştur. Bu vesile ile kahraman ve vatansever şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa ve sağlıklı bir yaşam dileriz. Anavatanımızın bekasını sağlamak için şehit düşen ve gazi olan vatanseverleri, kahramanları hiçbir zaman unutmayacağız. Onları her daim minnetle anacağız.

    Ayrıca bu alçak kalkışmada hemşerimiz Batı Trakyalı gazeteci Mustafa Cambaz’ı da şehit verdik. Bizlerin gururu olan şehidimize de Allah’tan rahmet dileriz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nde bir daha benzer bir durumun yaşanmamasını ve anavatanımızın ilelebet payidar kalmasını gönülden dileriz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.