DEB Partisi’den bölgenin ekonomik kalkınmasi için Başbakan Çipras’a mektup

    DEB Partisi’den bölgenin ekonomik kalkınmasi için Başbakan Çipras’a mektup

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Trakya bölgesinde yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek, bölgenin ekonomik olarak kalkınması için Başbakan Aleksis Çipras’a mektup gönderdi.

    Mektupta, “Trakya bölgesindeki ekonomik kriz ve özellikle de işsizlikle mücadelede özel bir kalkınma planının hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Ülkemizin resmi istatistik kurumu verilerine göre en yoksul bölge olan Rodop ve İskeçe illerini veya Trakya’daki üç ili de kapsayacak bir ekonomik kalkınma planının acil olarak uygulamaya sokulması hayati öneme sahiptir” ifadelerine yer verildi.

    Konuyla ilgili olarak DEB Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:

    “Değerli Başbakan;

    Trakya bölgesinde ve özellikle de azınlık nüfusunu etkileyen ekonomik krize dikkatinizi çekmek istiyoruz. Son dönemde ekonomik krize bağlı olarak Trakya bölgesinde büyük bir göç yaşandığını vurgulamak istiyoruz.

    Ülkemizdeki ekonomik göstergelerin iyileştiği bir dönemde bunun bölgemize yansımadığını büyük bir üzüntüyle söylemek istiyorum. Bölgemizdeki gerçek işsizlik oranının çok büyük oranlarda olduğunu ve özellikle yurtdışında iş imkanı arayan gençlerin arttığı herkes tarafından kabul gören bir gerçektir. Gençlerimiz köylerden kaçıyor. Son dönemde köylerimiz genç nüfus tarafından terk ediliyor. Büyük bir beyin göçü yaşanmaktadır. Ekonomik sorunlara bağlı olarak artan intiharlar bölgemizde yaşanan diğer bir ciddi sorundur.

    Bu ağır ekonomik şartlarla mücadele kapsamında çiftçilerin OGA primi ödemelerinde ertelemeye gidilmesi, esnaf borçlarının ödenmesinde kolaylık sağlanması ve tarım ürünlerinde görülen zararların acil olarak tazmin edilmesi akla gelebilecek acil önlemler olarak sıralanabilir.

    Trakya bölgesindeki ekonomik kriz ve özellikle de işsizlikle mücadelede özel bir kalkınma planının hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Ülkemizin resmi istatistik kurumu verilerine göre en yoksul bölge olan Rodop ve İskeçe illerini veya Trakya’daki üç ili de kapsayacak bir ekonomik kalkınma planının acil olarak uygulamaya sokulması hayati öneme sahiptir.

    Buna bağlı olarak tütün gibi bölge halkı için önemli gelir kaynağı olan geleneksel ürünler için Avrupa Birliği tarafından verilen destek primlerinin kesilmemesi, hatta desteklenmesi bölge ekonomizi açısından zorunluluk arzetmektedir.

    Sayın Başbakan;

    Bölgemizin ekonomik olarak kalkınması için gerekli olan kalkınma planı için yaptığımız çağrıya olumlu yanıt vereceğinizi ümit eder, görevinizde başarılar dileriz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.