SEÇEK Etkinlikleri Ertelendi!

    SEÇEK Etkinlikleri Ertelendi!

    SEÇEK Eğitin ve Kültür Derneği yaptığı açıklamada  etkinlikleirn ertelendiğini belirtti.

    Dernekten yapılan açıklama:

     

    Değerli Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, soydaşlarımız;

             Derneğimiz ne dün ne de bugün azınlığımızın menfaatleri dışında herhangi bir amaç doğrultusunda hareket etmemiş, bu konudaki hassasiyet her zaman önceliğimiz olmuştur. Fakat bugün geldiğimiz noktada görülüyor ki, son bir yıl içerisinde sosyal medya ve yerel basında paylaşılan haberler, özellikle de son iki hafta içerisinde Yunan medya kuruluşlarında yapılan haberler ve beyanatlar, sözde sorunun derneğimiz ve Dergahımız arasında olduğuna yönelik, Dergahımız ve derneğimize zarar veren kara bir propagandaya dönüşmüştür. Bu süreçte yaşanan problemin Dergahımız ve derneğimiz arasında olmadığını kamuoyunun bilmesini isteriz.

             Kendini dini lider olarak addeden ve son günlerde yerel basına yaptığı açıklamalar ile ve yerel basının da destek verdiği şahısların kara propagandası meyvesini vermiştir. Derneğimiz ile hiçbir illiyet bağı olmayan bölgemiz mensubu bir soydaşımızın geçtiğimiz Cumartesi günü Yunanistan’a girişi engellenmiştir. Bölgede uygulanan psikolojik şiddetin, fiziki şiddet mertebesine ulaşmış olduğu anlaşılmaktadır. Sosyal medya ve yerel medyada yer alan basın açıklamalarında bu şiddetin, önümüzdeki günlerde daha da ileri taşınacağı aşikardır.

                 Ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını temsil eden resmi bir azınlık derneği olarak; ellerimizi taşın altına koyup azınlığımızı bir bütün olarak kucaklayıp birlik ve beraberliğin bozulmamasını sağlamak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.

               Oluşan bu şartları göz önünde bulundurarak, bize gönül vermiş ve destek olan soydaşlarımızın anlayışla karşılayacağını düşünerek, daha fazla azınlık mensubunun zarar görmesini ve zarar görme girişimini engellemek adına, bu hafta gerçekleştirilmesi planlanan SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel etkinliklerinin, yönetimimiz ve üyelerimiz ile tekrar istişare edilmek üzere erteleme kararı alınmıştır.

    Kamuoyuna saygıyla duyururuz!

    SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği

    Yönetim Kurulu

       Başkan                                                                 Genel Sekreter

    Mesut ŞERİF                                                            Zehra Paşa

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.