Edirne’den Yunanistan’a “Geçmiş olsun” mesajı

    Previous Next

    Edirne’den Yunanistan’a “Geçmiş olsun” mesajı

    Yunanistan'da Doğu Attika bölgesinde çıkan ve son açıklanan rakamlara göre 62 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı yangına Türkiye’den de geçmiş olsun ve baş sağlığı mesajları gönderildi. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve acı haberlerin gelmesiyle devam eden yangına, özellikle Edirnelilerin sosyal medyada yazdıkları mesajlar dikkat çekti.

    Türkçe ve Yunanca mesajlarda Yunan halkına ve Yunanistan devletine baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Edirneliler, dostluğun ve komşuluğun en güzel örneklerinden birini sergilediler. Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, binlerce dönümlük ormanlık araziyi, sayısız ev ve arabayı kül eden yangın ile ilgili sosyal medyadaki Türkçe ve Yunanca mesajında; “Geçmiş olsun komşu! Yunanistan’ın acısını paylaşıyorum. Hepimiz aynı dünyanın insanlarıyız. γείτονες πάρετετο παρελθόνΛυπάμαι” ifadelerine yer verdi.

    “Acınız acımızdır”

    Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Eren ise şiddetli ve devamlı yön değiştiren rüzgâr nedeniyle kısa sürede Pendeli, Mati, Rafina, Vuças gibi yerlere de kısa sürede sıçrayan yangın nedeniyle komşu ülke Yunanistan için çok üzgün olduğunu belirtti. Sultan Şahin Fırtına ise büyük şair Ahmed Arif’in şu dizeleri ile Yunan halkına düşüncelerini iletti; “Nerede bir can ölse oralı olur yüreğim. Olmalı zaten. Olmasa insan olmaz yüreğim”. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise sosyal medya hesabından Yunanistan’daki yangın görüntülerini paylaşarak; “Sınır komşumuz Yunanistan'ın ve Yunan dostlarımın acısını paylaşıyorum. Acınız acımızdır. Umarım daha kötüsü ile karşılaşmayız” sözlerine yer verdi.

    “Her türlü desteğe hazırız”

    Sosyal medyada Edirnelilerin baş sağlığı ve geçmiş olsun mesajlarına bir destek de Türk Yunan Bulgar Dostluk Derneği Başkanı Önder Akdağ’dan geldi. Akdağ, Edirnelilerin dostluk mesajlarını çok anlamlı bulduğunu belirterek; Yunanistan’daki yangının söndürülmesi amacıyla her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’na yardım teklifinde bulunduğuna dikkat çekerek; “Bu yardım talebi kabul edilirse, çalışmalar içerisinde biz de yer almak için girişimlerde bulunacağız. Böyle bir kampanyanın başlaması durumunda da gerekli bilgileri Edirne kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Akdağ, Yunanistan milletvekilleri ile telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyerek; “Komşumuza her türlü yardım desteği için elimizi uzatmaya hazırız. Komşuluk ve dostluk bunu gerektirir. Yunan halkının ve Yunanistan’a geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz” sözlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.