İskeçe Türk Birliği'ne ziyaretler

    Previous Next

    İskeçe Türk Birliği'ne ziyaretler

    EFA Başkan Yardımcısı İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti

     

    Avrupa Parlamentosu’nda grubu bulunan Avrupa Hür İttifakı (EFA) Başkan Yardımcısı Marta Bainka İskeçe Türk Birliği’ni (İTB) ziyaret etti.

    Polonya’daki Silezya azınlığı üyesi olan EFA Başkan Yardımcısı Marta Bainka, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve birlik yöneticileri tarafından karşılandı. EFA Başkan Yardımcısı Bainka, İskeçe Türk Birliği’nin hukuki durumu ve son mahkeme kararı ve bu konu hakkında bilgi aldı.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da, EFA Başkan Yardımcısı Bainka’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Avrupa’daki en önemli azınlık davalarından biri olan İskeçe Türk Birliği’nin sürdürdüğü hukuk mücadelesine yakın ilgi gösteren EFA’ya teşekkür etti.

     

    Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Elgandur, İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti

     

    Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elgandur ve 2014 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AP Milletvekili Adayı olan eşi Anna Stamou, İskeçe Türk Birliği’ni (İTB) ziyaret etti.

    Merkezi Atina’da bulunan Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elgandur ve eşi Anna Stamou, 24 Temmuz Salı günü İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret ederek, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve diğer dernek yöneticileriyle görüştü. İskeçe Türk Birliği’nin faaliyetleri ve hukuk mücadelesinde yaşanan son gelişmeler hakkında İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’ndan bilgi alan Naim Elgandur, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşunu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ziyaretin anısınına Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elgandur’a İskeçe Pazaryeri Camii’nin bir tablosunu hediye etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.