ELGA Tütünlerdeki hastalığı karşılamıyor!

    ELGA Tütünlerdeki hastalığı karşılamıyor!

     

    Tarım Bakanı Apostolu, Rodop ilinde tütünlerde %70-100 arasında zarara yol açan nekrotizan viral enfeksiyon (Tepe hastalığı) hastalığının verdiği zararın ELGA kapsamı dışında olduğunu söyledi.


    Apostolu, KKE Selanik milletvekili Athanasiou Vardali’nin meclisteki sorusu üzerine, “Rodop ilinde tütünlere büyük zarar veren “nekrotizan viral enfeksiyon” hastalığının sezon sonunda değerlendirilecek. Bu durumda zararı ELGA tarafından karşılayamıyoruz, çünkü ELGA’nın düzenlemesine göre, bu tür zararlar sigorta kapsamı dışında yer almaktadır.” Görüşlerine yer verdi ve şöyle devam etti:

    “Bazı tehlikeli durumların ELGA kapsamına alınması müdahaleler gerektirmektedir ki bunlar bilimsel çalışmaya kadar uzanmaktadır. Bu durum da sigorta kapsamına kadar ulaşabilir. ELGA’nın %100 verimli çalışması içindir ki bu gibi durumlarda anlayış gösterilmesi gerekir. Çiftçilerin ödedikleri, yapılan değerlendirmeler sonucunda yine kendilerine dönmektedir. ELGA’nın teknik personeli durumu inceledi ve bu durumun kapsam dışında olduğuna karar verdi. Ancak başka çalışmalar olabilir.

    İkinci durumda ertelenmesi gereken ödemeleri görmemiz gerekir. Bir bölge eğer acil durum kapsamına alınmışsa, Maliye Bakanı bazı yeni düzenlemeler yapabilir. Yine çiftçiler sigorta ve vergi borçlarını yeniden düzenleyebilirler.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.