Dolu yağışı Sirkeli bölgesinde zarara neden oldu… ELGA bölgede incelemelerde bulunacak

    Previous Next

    Dolu yağışı Sirkeli bölgesinde zarara neden oldu… ELGA bölgede incelemelerde bulunacak

    Bu gün Rodop ilinin Sirkeli bölgesinde saat 16:00 sularında başlayan fırtınayla birlikte sağanak yağış ve dolu ekili arazilerde zarara neden oldu. Yarın Dedeağaç’tan ELGA yetkilileri bölgeyi ziyaret ederek zarar tespit çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulunması bekleniyor.

    Başta Büyük Sirkeli, Delinasufköy, Menetler ve Değirmendere köylerinde etkili olan dolu yağışı tütün ve diğer ekili ürünlerde büyük zarara neden olurken, bazı bölgelerde tarlalardan sel sularının getirdiği kaya parçaları Sirkeli - Kozlukebir yolu üzerine sürükledi.

    ELGA YETKİLİLERİ YARIN BÖLGEDE İNCELEMELERE BULUNACAK

    Dolu yağışı sonrası bölgede incelemelerde bulunan ve bölgeyi ziyaret eden Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) yetkilileriyle temasa geçti. İbram, Dedeağaç ELGA Başkanı Athanasios Panagos’u telefonla aradı. Bölgedeki dolu yağışıyla ilgili Panagos’a bilgi veren İbram görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Dedeağaç ELGA Başkanı Athanasios Panagos’u telefonla aradım. Bölgede dolu yağışı sonrası başta tütün olmak üzere, bir çok ekili ürünlerde zarar meydana geldiğini aktardım. Panagos da bu bilgilendirme için teşekkür ederek, yarın bölgeye ELGA yetkililerin gelerek kapsamlı bir çalışma başlatacaklarının sözünü verdi ve ayrıca bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Ben de buradan bir kez daha bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. ELGA’nın yapacağı inceleme sonrası mağdur bölge halkının zararlarının karşılanabileceğini ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.