İskeçe Merkez Türk İlkokulu velilerinden eylem kararı

    Previous Next

    İskeçe Merkez Türk İlkokulu velilerinden eylem kararı

    İskeçe Merkez Türk İlkokulu velileri okulun Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği öncülüğünde 19 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirdikleri toplantı neticesinde, 20 Eylül Perşembe gününden başlamak üzere, okulda, tüm devlet okullarında okutulan Yunanca kitaplarının dağıtılmasına kadar eylem yapma kararı aldılar. Buna göre öğrenciler velileriyle beraber sabah okula çantasız gelecek ve derslere girilmeyecek.

    İskeçe Merkez Türk İlkokulu'nun toplantı salonunda başlayan veli toplantısı yoğun katılım neticesinde okulun bahçesinde devam etmek zorunda kaldı. Toplantıya velilerin yoğun ilgisi memnuniyetle karşılandı.

    İskeçe Merkez Türk İlkokulu Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği geçtiğimiz yıldan beri okullarımızda okutulan ve Frangudaki programı olarak bilinen program çerçevesinde basılan kitaplar yerine, tüm Yunanistan'daki devlet okullarında okutulan Yunanca ders kitaplarının okutulması için mücadele veriyordu. Bu mücadele belirli bir yere kadar meyvelerini vererek bakanlığın bu konudaki tercihi öğretmene bırakmasıyla şekillendi. Bazı azınlık okullarındaki Yunaca dersi veren öğretmenler devlet okullarında okutulan Yunanca ders kitaplarına geçiş yaptılar. Ancak İskeçe Merkez Türk İlkokulunda encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği'nin tüm girişimlerine rağmen, bakanlık kararındaki bazı eksiklikler bahane edilerek bu kitaplara geçiş yapılmadı.

    İskeçe Merkez Türk İlkokulunda yapılan toplantıda aynı zamanda okulun velisi olan Milletvekili Hüseyin Zeybek de hazır bulundu. Milletvekili Zeybek velilere konu hakkında bilgiler verdi ve alınacak karara saygı duyacağını ifade etti. Zeybek yaptığı bilgilendirmede bazı öğretmenlerin bahane olarak ileriye sürdükleri eksikliklerin bugün tamamlandığını ve bu konuda öğretmenleri rahatlatacak yazının yarın okullarda olacağını belirtti. Zeybek, gelinen noktada hangi kitaplarla eğitim verileceği noktasında tercihin öğretmene bırakıldığını belirterek, bizlerin veliler olarak taleplerimizi öğretmenlere iletmemiz gerektiğini vurguladı.

    Okul Aile Birliği Başkanı Selver Aydoğan ile Encümen Heyeti Başkanı Hüseyin Baltacı, günlerdir bu konunun takipçisi olduklarını ve her defasında oyalama taktikleriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek eylem yapma noktasına geldiklerini ifade ettiler.

    Toplantıda veliler de fikirlerini dile getirdiler. Velilerin büyük çoğunluğu eylem yapma ve okulu kapatma noktasında hemfikir oldular. Alınan karar gereği 20 Eylül Perşembe günü başlayacak olan eylemin, tüm devlet okullarında okutulan Yunanca ders kitapları İskeçe Merkez Türk İlkokulunda tüm çocuklara dağıtılana kadar devam edeceği ifade edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.