İTB Kırköy'de Aşure etkinliği gerçekleştirdi

    Previous Next

    İTB Kırköy'de Aşure etkinliği gerçekleştirdi

    İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu ve Kırköy Derneği Ova Kadınlar Kolu 13 Ekim 2018 Cumartesi günü Kırköy'de Aşure etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu  Murat Ömeroğlu’nun eşi Aslı  Ömeroğlu, BAKEȘ Müdürü Pervin Hayrullah, GTGB Kadınlar Kolu Başkanı Aslı Ali,  Topiros Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu`nun eşi Gülcan Hüseyinoğlu, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü ve İTB Kadınlar Kolu Başkanı Sevil Şerifoğlu ve  Ova kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin kurum kuruluş  temsilcileri başta olmak üzere bir çok kadın katıldı. Etkinliğinin sunuculuğunu Ova Kadınlar kolu üyelerinden Arzu Hüseyinoğlu yaptı.

    Aşure etkinliğin açılış konuşmasını Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin yaptı. Fatma Saliemin konuşmasına etkinliğe katılan misafirlere teşekkür ederek başladı. Saliemin "Bizler bugün burada aşuredeki malzemelerin karışımının sentezlenmesi gibi  2 dernek birlilkte hareket ederek  birlik ve beraberliğin önemini vurguluyoruz.  Birlikte olmanın önemine vurgu yapıyoruz" dedi. Saliemin ayrıca Topiros Belediye Başkan Yardımcısına  ve köy kadınlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

    Ardından Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü ve İTB Kadınlar Kolu Başkanı Sevil Şerifoğlu bir konuşma yaptı. Etkinliğe katılan katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Şerifoğlu şu ifadeleri kullandı; " Aşure içinde birçok unsuru barındıran güzel bir gelenektir. Toplu yapılan aşurelerde insanları bir araya getirir güzel duygular yaşatır. Bu bağlamda bizler  de daha çok insanımızla bir arada olmak için  İTB kadınlar kolu olarak etkinliklerimizi  değişik bölgelerdeki kardeş dernek ve kurumlarla birlikte yapmaya özen gösteriyoruz.  Geçtiğimiz yıl aşure etkinliğimizi İskeçe Müftülüğü ile birlikte Yenice köyünde gerçekleştirdik. Bu yıl da Kırköy Derneği Ova Kadınlar Kolu ile birlikte burada gerçekleştiriyoruz. Amacımız daha çok insanımızla özellikle kadınımızla bir arada olmak. Bizler Kadın kolları ve kadın dernekleri olarak sürekli olarak daha çok kadına ulaşmanın yollarını  arıyoruz. Bunda en büyük yardımcımız Batı Trakya Türk Kadın Platformu. Bu yıl onuncu kuruluş yıldönümünü kutladığımız platformumuz güzel etkinliklere imza atıyor. En önemlisi gerçekleştirdiği etkinliklerde Meriç’ten Karasuya tüm kadınlarımızı bir araya getiriyor. Platformu ayakta tutan kadın  dernekleri ve Kadın kollarıdır. Ova kadınlar kolunun destekçisi olduğunuzu biliyorum ama desteğinizi devam ettirin ki onlar güçlü olsun. Biz güçlü olalım. Birlik olalım. Hepimiz için daha güzel işler gerçekleştirelim.”dedi.

    Son olarak söz alan Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu  Murat Ömeroğlu’nun eşi Aslı  Ömeroğlu da Kırköy de ova kadınları ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu güzel etkinliği düzenleyen İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu ve Kırköy Ova Kadınlar kolunu başarılı  organizasyondan  dolayı  kutladı.

    Etkinlikte misafirlere Kırköy kadınlarının hazırladığı aşure ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.