İskeçe Türk Birliği'nden İzmit ziyareti

    Previous Next

    İskeçe Türk Birliği'nden İzmit ziyareti

    İskeçe Türk Birliği (İTB) , Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmit Şubesi'nin 50. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri'ne katıldı.

    BTTDD İzmit Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde 30 kişiden oluşan İskeçe Türk Birliği heyeti Ozan Ahmetoğlu başkanlığında 19 - 21 Ekim 2018 tarihlerinde İzmit'i ziyaret etti. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu burada düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılırken, İTB Halk Oyunları Ekibi de iki gün boyunca gösteriler sundu. Ahmetoğlu BTTDD İzmit Şubesi tarafından düzenlenen konferansta İskeçe Türk Birliği'nin 35 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini ve gelinen noktayı anlattı.

    Ozan Ahmetoğlu başkanlığında gerçekleştirilen İzmit ziyaretine, Asbaşkan İsmet Tüccat ve yönetim kurulu üyesi Ali Salihoğlu'nun yanısıra, Kırköy Kültür Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin ve bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

    İskeçe Türk Birliği ekibi 20 Ekim Cumartesi günü ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tarih Koridoru'nda bulunan tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen rehberler eşliğindeki şehir gezisi kapsamında tarihi ve turistik yerlerin yanısıra Ormanya Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi ziyaret edildi.

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ EKİBİ DERNEĞİN 50. YIL ETKİNLİĞİNE KATILDI

    İskeçe Türk Birliği ekibi aynı akşam Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin 50. Kuruluş Yıldönümü Etkinliği'ne katıldı. Gecede Gökhan Mustafa yönetimindeki İTB Folklor Ekibi bir gösteri sundu. İskeçeli gençlerin gösterisi uzun süre alkışlandı.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada derneğin 50. yılını tebrik ederek, başarılar diledi ve kendilerine yapılan davetten dolayı İzmit derneğine teşekkür etti. Batı Trakya Türklerinin ilk sivil toplum kuruluşu olan İskeçe Türk Birliği'nin 35 yıldır bir yandan hukuk mücadelesi verirken, diğer yandan da kültür - sanat çalışmalarına ağırlık verdiğini söyledi. Ahmetoğlu, anavatan Türkiye'ye göç etmiş Batı Trakyalı soydaşlar tarafından kurulan Batı Trakya derneklerinin de önemine değindi.

    İTB Başkanı Ahmetoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur'a İskeçe - Şahin yolu üzerindeki tarihi Hamidiye Köprüsü'nün tablosunu hediye etti. Etkinlikte, Kırköy Kültür Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin de kısa bir konuşma yaptı. Devamında ise İzmit Derneği yöneticileri ile İskeçe Türk Birliği yöneticileri, derneğin 50. yıl pastasını birlikte kesti.

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ EKİBİ, BTTDD İZMİT ŞUBESİNİ ZİYARET ETTİ

    İskeçe Türk Birliği ekibi 21 Ekim Pazar günü BTTDD İzmit Şubesini ziyaret etti. Burada dernek yönetimi tarafından karşılanan İskeçe Türk Birliği ekibine derneğin tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi verildi. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu İzmit Derneği Başkanı Lütfü Bodur'a ziyaret anısına İTB rozeti hediye ederken, Lütfü Bodur da İTB Başkanı Ahmetoğlu'na derneğin 50. kuruluş yıldönümü anısına hazırlanan kupa hediye etti.

    İskeçe Türk Birliği ekibi 21 Ekim Pazar günü İzmit'ten Yunanistan'a döndü.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.