Levent Sadık Ahmet Keşan Ekonomi Forumu’na katıldı “İyi niyetli insanlarla iş yapın, geriye kalanlarla zaman kaybetmeyin”

    Previous Next

    Levent Sadık Ahmet Keşan Ekonomi Forumu’na katıldı “İyi niyetli insanlarla iş yapın, geriye kalanlarla zaman kaybetmeyin”

    Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği, (KEYİAD) ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizatörlüğünde 26 Ekim Cuma günü bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Keşan Ekonomi Forumu düzenlendi.

    “Yerel ürün ve hizmetler ile ekonomide çıkış yolu” konulu foruma konuşmacı olarak Yunanistan’dan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet katıldı.

    Ayrıca foruma konuşmacı olarak katılanlar arasında DEİK Türkiye – Lüksemburg İş Konseyi Başkanı Pınar Eczacıbaşı, BigChefs Kurucusu Gamze Cizreli, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel yer aldı.

    Forumun açılış konuşmasını Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı yaptı. Daha sonra KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler’in moderatörlüğünde ilk sözü BigChefs Kurucusu Gamze Cizreli aldı. Bu sektöre nasıl başladığını anlatan Cizreli, BigChefs’n ilk olarak Ankara’da 2007 yılında kurulduğunu söyledi. Türkiye’de 50, yurt dışında 9 şube olmak üzere, toplamda şu an itibariyle 59 şubeleri olduğunu ve bu şubelerde 2480 kişinin istihdam edildiğini anımsatan Cizreli, Türkiye’nin ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    “KALKINMANIN YOLU İYİ BİR EĞİTİMDEN GEÇER”

    DEİK Türkiye – Lüksemburg İş Konseyi Başkanı Pınar Eczacıbaşı, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan bahsetti. İhracatın ithaladığı karşılayamadığını söyleyen Eczacıbaşı, bugünkü ekonomik koşullara baklıdığında finans sektöründe ziyade, reel sektörün yaşadığı bir kriz değerlendirmesinde bulundu. Bugün finans sektörünün ayaklarının yere bastığını, diğer yandan sanayi sektörünün ise bir borç çıkmasında olduğunu belirtti. Hükümetin almış olduğu ekonomik önlemlerin önemli olduğu anımsatan Eczacıbaşı, Türkiye’nin yeni bir resimle karşı karşıya olduğunu ve güçsüz olanların bu krizi atlatamayacağını ifade etti. Türkiye’nin çıkışının girişimcilik ve iyi iş planı girişimciliğinin desteklenmesinden geçtiğini kaydeden Eczacıbaşı, “Bu girişimcilik adımlarıyla biz Türkiye’yi özellikle de teknolojiyi kullanarak daha ileriye taşıyabiliriz. Uzun ve orta vadede kalkınmanın yolu da iyi bir eğitimden geçmektedir” ifadelerini kullandı.

    “TRAKYA BÖLGESİNİN TAMAMI SERBEST BÖLGE İLAN EDİLMELİ”

    “Ekonomik anlamda bütün sıkıntıları akıl yoluyla çözmektir” diyen Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel de konuşmasında ülke ekonomisinin çok dalgalı bir tavır sergilediğini ifade etti. Bu durumun girişimcileri zorladığını hatırlatan Öncel, yurt içinde 70 bin mağaza, yurt dışında da 4 bin mağazaları olduğunu söyledi. Ekonomiden çıkış yolunun ihracatın arttırılması ve bu yüzden dış satım yapılmasının gerektiğini ifade etti. Son olarak Trakya bölgesinin tamamının Serbest Bölge ilan edilmesi gerektiğinin altını çizen Öncel, bunun Türkiye ekonomisine ve önemli katkıları olacağını vurguladı.

    “TİCARETTE HESAPLAMALAR ÇOK ÖNEMLİDİR”

    DEİK Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, Türkiye ve Yunanistan ekonomilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan’ın son 5 yılda çok büyük bir ekonomik kriz geçirdiğini hatırlatan Sadık Ahmet, para kontrolleri başta olmak üzere ekonomik anlamda sıkı bir kontrol mekanizmasının hayata geçirildiğini söyledi. Ancak ticarette hesaplamaların önemli olduğunu ifade eden Sadık Ahmet, üçüncü bir borç kaynağından gelecek olan parayla iş yapmanın risklerinin çok iyi hesaplanması ve bu risklerden kaçınılması gerektiğini dile getirdi. Türkiye ekonomisinin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anımsatan Sadık Ahmet, bu krizin bir şekilde atlatabileceğine inandığını söyledi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyelerine ulaştığını, şu anda bu rakamın 3,1 milyar dolar civarında olduğunu belirten Sadık Ahmet, ancak eski rakamlara ulaşmak için hep birlikte gayret göstermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Firma olarak uluslar arası pamuk ticareti yaptıklarını belirten Sadık Ahmet, bu alandaki çalışmalarına donanımlı ve güçlü bir kadroyla devam ettiklerini söyledi.

    “İYİ NİYETLİ İNSANLARLA İŞ YAPIN”

    Gümülcineli bir azınlık mensubu olduğunu, bununla da gurur duyduğunu ve çok zor şartlar altında büyüdüğünü hatırlatan Sadık Ahmet gençlere seslenerek, “İyi niyetli insanlarla iş yapın, dürüst insanlarla iş yapın, geriye kalanlarla hiç zaman kaybetmeyin, az kişiyle ticaretiniz olsun, ama düzgün olsun. Çünkü dürüst insanlarla çalışırsanız; onun değerini daha iyi anlarsınız, kontratınız iptal olmaz. Bunun neticesinde hiçbir sektörde size kötü gözle bakamaz” ifadelerini kullandı.

    “ZORU GÖRDÜĞÜMÜZDE İTHALATI DÜŞÜNMEYELİM, SÜREKLİ İHRACATI DÜŞÜNELİM”

    Son olarak Gümülcine’de hayata geçirdiği YAKA İKE Kiraz tesisinin kuruluşundan ve çalışmalarından bahseden Levent Sadık Ahmet, söz konusu tesisin Avrupa’da uluslar arası standartlar seviyesinde hizmet veren bir tesis olduğunu belirtti. Sadık Ahmet sözlerini şöyle tamamladı: “Zoru gördüğümüzde ithalatı düşünmeyelim, sürekli ihracatı düşünelim. Düzgün ve dürüst insanlarla, planlı ve programlı çalışmak son derece önemlidir. Bunu kendimize ilke edinmeliyiz. Başarı bu şekilde gelir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.