Dr. Sadık Ahmet’in ismi ölümsüzleştirildi

    Previous Next

    Dr. Sadık Ahmet’in ismi ölümsüzleştirildi

    Türkiye’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Akademi Lise’ye, Dr. Sadık Ahmet’in ismi verildi.

    Batı Trakya Türklerinin mücadelesine öncü olan ve zamanında sergilediği tutumla adından sıkça söz ettirmeyi başaran Dr. Sadık Ahmet, kendi isminin verildiği Akademi Lise ile anılacak.

    Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı, lise ve mezun öğrencilere okula hazırlık ve sosyal eğitim programı adı altında ücretsiz hizmet veren Akademi Lise, hizmet halkasına bir yenisini daha ekledi. İzmit, Gebze, Gölcük, Karamürsel, Derince’den sonra öğrencilerden ve velilerden gelen yoğun talep üzerine Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise İzmit 2 Şubesi, düzenlenen tanıtım programı ile öğrencilerin hizmetine açıldı.

    AÇILIŞA İLGİ BÜYÜK

    Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise’nin bahçesinde gerçekleşen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, kız kardeşi Fatma Hasan, Dostluk Eşitlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halit Gökalp Küçük, Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur, Batı Trakya Türkleri dernek başkanları ve yöneticileri, Dr. Sadık Ahmet’in dava arkadaşları, büyükşehir yetkilileri, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    HER ŞEY GENÇLER İÇİN

    Körfez Mahallesi Ankara Karayolu Caddesi D-100 üzeri eski Real AVM yanı İzmit’te üç katlı bir binada faaliyet gösterecek olan Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise, toplam bin 100 metrekare alanda hizmet verecek. 6 derslikli binada, idareci odası, ofis, danışma bankosu, geleneksel sanatlar atölyesi, Play Station odası, spor salonu, satranç odası, etüt sınıfı, bilgisayar sınıfı, kütüphane, öğretmenler odası, 2 adet rehberlik odası, 2 adet mescit, kantin ve divaniye bulunuyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.