BTAYTD Kadınlar Kolu Edirne’ye Çocuklara Yönelik Eğitim ve Kültür Gezisi düzenledi

    Previous Next

    BTAYTD Kadınlar Kolu Edirne’ye Çocuklara Yönelik Eğitim ve Kültür Gezisi düzenledi

    Batı Trakya AzınlığıYüksekTahsilliler Derneği KadınlarKolu, 24 Kasım 2018 Cumartesi günü Edirne’ye bir gezi düzenledi. Katılımcıların çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bu geziye, İskeçe ve Gümülcine bölgesinden yaklaşık 150 kişi katıldı.

    Sabah erken saatlerde yola çıkan grup, kahvaltıyı Karaağaç’ta yaptı. Ardından Edirne Hasan Ali Yücel İnteraktif Çocuk Müzesi ziyaret edildi. Türkiye’nin ve Balkanlar’ın en büyük İnteraktif Müzesi olarak nitelendirilen Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde çocuklar, doğa ile teknolojinin uyumunu, teknolojinin doğadan nasıl esinlendiğini yaşayarak, deneyimleyerek pedagoglar eşliğinde öğrendiler ve bu öğrendiklerini dinazor, mamut, örümcek gibi dev hayvan replikalarıyla da desteklediler. 24 Kasım “ÖğretmenlerGünü” olması vesilesiyle çocuklar müzede bugünle ilgili etkinlik yapma fırsatı da buldular.

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve yardımcılarından oluşan bir heyet, Batı Trakya’dan gelen bu grubu müzede karşıladı. BTAYTD Kadınlar Kolu Başkanı Nuran Mustafa, ve sayın Recep Gürkan, Müze hakkında ve gezi grubu hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Okul dışı öğrenme ortamlarından biri olan İnteraktif Müze’nin eğitim için önemi vurgulandı.

    Akabinde ERASTA AVM’ye geçiş yapıldı. “Rafadan Tayfa Dehliz Macerası” filminde çocuklar keyifli vakit geçirdiler. Filmden sonra Erasta’da serbest zaman geçiren grup, verimli bir şekilde geçirdikleri gezilerini memnun halde tamamlamış oldular.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.