FUEN TAG 5. yıllık toplantısı Gagavuz Yeri özerk bölgesinde gerçekleşti

    Previous Next

    FUEN TAG 5. yıllık toplantısı Gagavuz Yeri özerk bölgesinde gerçekleşti

    Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları Çalışma  Grubu (TAG) 5.Yıllık toplantısını Gagavuzya’nın başkenti Komrat’ta 15-18 Kasım 2018 tarihlerindegerçekleştirdi. Komrat’taki toplantıya Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nitemsilen Asbaşkan Hüseyin BALTACI katıldı.

    16 Kasım 2018 tarihinde Komrat’ta gerçekleşen programda yer alan katılımcılar kültür veziyaret gezileri kapsamında Gagavuzya ve Gagavuz Türklerini yakından tanıma fırsatı buldular.FUEN Başkan Yardımcısı, Gagavuzya İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Olesya Tanasoğlu ilegörüşmeler gerçekleştirildi. 17 Kasım günü Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah FUEN TAG heyetini İcraKomitesi binasında kabul etti. İrina Vlah, Gagavuz dili ve kültürünün korunması  ile ilgiliçalışmalardan, Gagavuzca ve Moldova dilinde eğitim veren kreşlerden bahsetti. Gagavuzya’nınkalkınması için yapılan çalışmaları aktaran Vlah, bölgenin ekonomik yatırımlara ihtiyacıolduğunu aktardı.BTAYTD Asbaşkanı Hüseyin BALTACI, Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim, din ve ekonomi alanlarındaki sorunlarını dile getirdi. Ayrıca toplantıya ilk kez katılan ESPAYA Azerbaycan Talışlarını tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının devamında son bir yıldayaşanan gelişmeler ve toplumların yaşadıkları güncel sorunlar dile getirildi.

    Katılımcıların  görüş ve önerileri ile FUEN TAG 2019 yılı toplantısının Türkiye’ninbaşkenti Ankara’da gerçekleştirilmesine karar verildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.