Lise diploması ile üniversiteye girilebilecek!

    Lise diploması ile üniversiteye girilebilecek!

    Eğitim Bakanı Gavroglu, mecliste bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada lise son sınıfı “Hayalet” olarak değerlendirdi. Hükümetin amacının üniversitelere sadece lise diplomasıyla girişi sağlamak olduğunu söyledi. Trakya’daki azınlıkların çocuklarına Yunanca’yı daha iyi öğrenebilmeleri için pilot anaokulları açtıklarını belirtti.

    “Lise son sınıflar için yasal düzenleme içerisindeyiz. Lise son sınıfların olmadığı bir ülkeyiz ki bundan da eğitimciler değil, halkın tamamı sorumludur. Lise diplomasını daha da yükseltmeye çalışıyoruz. Dersleri azaltarak son sınıfların üniversitelere sadece lise diploması ile geçişlerini sağlamaya çalışıyoruz.

    Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 15.000 eğitimcinin atamasını yapacağız. Mahkeme kararları bulunan 600 eğitimcinin atamasını tamamlıyoruz ki bu insanlar 2008 yılından bu yana sıkıntı içerisindeler.” Görüşlerine yer veren Gavroglu konuşmasının devamında da şunlara değindi:

    “3 Yıl içerisinde eğitimde büyük adımlar attık. İki yıllık okul öncesi eğitimi getirdik ki bu 60 yıldan bu yana istenen bir durumdu. Sonuç olarak daha fazla çocuk anaokullarına gitti ve çalışanlar arttı.

    Aşırı çevrelerin itirazlarına rağmen, Trakya’da azınlıkların çocuklarına, Yunanca’yı daha iyi öğrenmeleri ve kendi dillerini unutmamaları için pilot anaokulları kurduk…”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.