GTGB’den 29 Ocak açıklaması

    GTGB’den 29 Ocak açıklaması

    Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) 29 Ocak’ların yıldönümü ile ilgili açıklama yayınladı.

    GTGB tarafından açıklamada azınlığın tek isteğinin Lozan Antlaşmasından doğan haklarının iadesi olduğu belirtildi.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “29 Ocaklar, Azınlığımızın ulusal benliğinin inkarına karşı, haklı olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 29 Ocak 1988’de hep birlikte gerçekleştirdiği şanlı yürüyüşün bir sembolüdür. Bugün bu mutlu günü, 31. yıldönümünde sonsuz bir sevinçle hep beraber kutluyoruz. Bu mutlu olay bizler için ulusal bir bayramdır. Hepimize kutlu olsun.

    Batı Trakya Türk Azınlığı’nın şerefli bir geçmişe sahip seçkin kuruluşlarından Gümülcine Türk Gençler Birliği, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve İskeçe Türk Birliği’nin isimlerinde Türk kelimesinin varlığından dolayı Yunanistan Yüksek Mahkemesi tarafından kapatılma kararına karşı, Azınlığımız asla susmadı ve Türk olduğunu bütün dünya kamuoyu önünde haykırarak duyurdu.

    Tek isteği Lozan Antlaşmasından kaynaklanan Azınlık hakları, Anayasadan kaynaklanan vatandaşlık hakları, Avrupa Birliği İnsan Hakları ve de itibarının iadesiydi. Hiç bir zaman eğilmeden bükülmeden devletine karşı hükümlüklerini eksiksiz yerine getirmiş kanunlara saygılı Batı Trakya Türkü bu haksızlıkları kabullenemezdi, kabullenmedi de. Ogün sadece derneklerimiz kapatılmamış milli değerlerimiz, kültürümüz ve tarihimiz elimizden alınmaya çalışılmıştı.

    Ayrıca belleğimizden hiçbir zaman silinmeyecek olan 29 Ocak 1990 vandalizmini düzenleyenleri de şiddetle kınadığımızı, 21. Yüzyılda Avrupa Birliğinin demokratik bir üyesi olduğunu savunan Yunanistan’ın, yakın geçmişin bu utanç verici tecrübesi konusunda özeleştiri yapmasının, Türk-Yunan ilişkilerine de olumlu katkıda bulunacak bir yaklaşımla geçen yüzyılın acı sonuçlar doğuran ihmal ve hataların telafisi yönünde gecikmeden harekete geçmelidir.

    Bugün 31 yıl sonra o günkü inanç ve kararlılıkla içimizdeki ateş daha da alevlenerek soğukkanlılıkla kanunlar çerçevesinde dimdik mücadelemize ve direnişimize devam ediyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki dün milletimizi sorgulayanlar yarın dinimizi, kültürümüzü bizi ve bizi biz yapan değerlerimizi sorgulamaktan geri kalmayacaktır. Biz bu ülkede sadece tüm vatandaşlık ve Azınlık haklarına sahip insanca yaşamak istiyoruz.

    Mücadelemiz çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız olacaktır.

    29 Ocak kıvanç günümüz kutlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun...”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.