Başbakan Çipras'tan Ayasofya'ya ve Heybeliada Ruhban Okulu'na ziyaret

    Previous Next

    Başbakan Çipras'tan Ayasofya'ya ve Heybeliada Ruhban Okulu'na ziyaret

    Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye giden Başbakan Aleksis Çipras, İstanbul'da Ayasofya'yı ziyaret etti. Çipras'ın ikinci durağı ise Heybeliada Ruhban Okulu oldu.

    AYASOFYA ZİYARETİ

    İlk ziyaretini Ayasofya'ya gerçekleştiren Çipras ve beraberindeki heyete, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz eşlik etti.

    Fotoğraf çekimi sırasında kadraja giren kedi, gülümsemelere neden oldu. Çipras, Ayasofya'da sorular üzerine "Burada olduğumdan dolayı mutluyum" dedi. Aleksis Çipras'a sanat tarihi uzmanı Yasemin Aktürk müzenin tarihiyle ilgili bilgi verdi.

    Yunanistan Başbakanı, müzeyi günde kaç kişinin ziyaret ettiğini sordu, mozaiklerin orijinal olup olmadığını ve figürlerin anlamlarını merak etti.

    RUHBAN OKULU'NA İLK ZİYARET

    Başbakan Çipras'ın ikinci adresi ise Heybeliada Ruhban Okulu oldu. Adaya Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti botları eşliğinde gelen Çipras, iskelede kendisini bekleyenlerle selamlaştı, bazı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra Ruhban Okulu'na geçen Çipras, burada Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayine katıldı. Bu arada, ziyaret öncesinde Heybeliada ve Ruhban Okulu çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.