Edirne’de ‘Mirasımızın izinde: 1. Balkan-Türk Kadın Çalıştayı’ düzenlenecek

    Edirne’de ‘Mirasımızın izinde: 1. Balkan-Türk Kadın Çalıştayı’ düzenlenecek

    Türkiye’deki Edirne Trakya Üniversitesi, KADEM Tekirdağ Temsilciliği’nin iş birliğiyle hayata geçirilen ve Balkanlar’daki soydaş kadınların sorunlarına çözüm önerileri sunulması amaçlanan “Mirasımızın İzinde: 1. Balkan-Türk Kadın Çalıştayı” etkinliğine ev sahipliği yapacak.

    Bulunduğu bölgeye ve Balkanlara uzun yıllar hizmet vererek tarihi mirasının sorumluluklarını yerine getiren Trakya Üniversitesinde gerçekleşecek çalıştay, “Balkan Coğrafyasında Yaşayan Türk Ailelerinde Milli ve Manevi Değerlerin Korunması ve Geleceklere Nesillere Aktarılmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları”, “Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi” gibi konulara dikkat çekerken Balkanlar ve Türkiye’de faaliyet gösteren 20’ye yakın sivil toplum kuruluşunun tanıştırılmasına imkan sağlayacak.

    Gün boyu oturumların devam edeceği “Mirasımızın İzinde: Birinci Balkan Türk Kadın Çalıştayı” ülke tanıtım etkinlikleri, Balkan yemekleri, Sufi müzik dinletisi ile zenginleşerek “Balkan Türk Kadın Bestekârlar Konseri” ile son bulacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.