GTGB’de yazarlar ve okurlar buluşması

    Previous Next

    GTGB’de yazarlar ve okurlar buluşması

    Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ‘Balkan Yazarlar Buluşması’ ve ‘Anadil Türkçemizi Beraber Kutluyoruz’ adı altında iki etkinlik düzenliyor.

    ‘Balkan Yazarlar Buluşması’ adı altında düzenlenen etkinliğin ilk ayağı 20 Şubat Çarşamba akşamı GTGB’nde düzenlendi. Etkinlikte Batı Trakya Türk Azınlığı’na edebiyat alanında katkı sağlayan yazar bugüne kadar yazmış oldukları eserleri, okur severlerin beğenisine sundular.

    Toplamda 11 yazarın yer aldığı önemli çalışmalara imza atan bahse konu yazarların isimleri şöyle: Hasan Ahmet, Vildan Serdar, Hasan Paçaman, Ramadan Duban, Mehmet İmamoğlu, Tevfik Hüseyinoğlu, Rahmi Ali, Gökmen Sabrioğlu, Şerafettin Hurşit, İbrahim Baltalı, Asım Çavuşoğlu.

    NECAT AHMET

    Etkinliğin açılış konuşmasını GTGB Başkanı Necat Ahmet yaptı. Bu etkinliği düzenlemedeki amaçlarının, 21 Şubat Uluslar arası Anadili Günü’nü kutlamak olduğunu belirten başkan Ahmet, bunu Batı Trakya’da ilk kez gerçekleştirdiklerini hatırlattı. İki gün devam edecek olan bu etkinliği Moldova’daki Komrat Gagauzluk Derneği ile Gümülcine Türk Gençler Birliği işbirliğinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Ahmet, kendi dinlerinin Hıristiyan olduğunu ancak dillerinin Türkçe olduğu Gagauz’larla birlikte bu günü kutlamak istediklerini belirtti.

    Batı Trakya’da bir dönem Yazarlar Derneği kurulmak istendiğini anımsatan başkan Ahmet, ancak çeşitli nedenlerden dolayı bu derneğin kurulamadığını söyledi. Son olaran başkan Necat Ahmet, düzenlenen bu etkinliğin belki Yazarlar Derneği’nin kurulmasına katkı sağlayabileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

    CAFER HAFIZ MEHMET

    Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Başkan Yardımcısı Cafer Hafız Mehmet bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yazarlığın kolay bir iş olmadığını söyleyen Hafız Mehmet, bundan sonraki etkinliklerin daha geniş katılımlı olması temennisinde bulundu.

    ÇİĞDEM ASAFOĞLU

    DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, burada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, balkan Türklerinin tarihine ışık tutabilecek böyle etkinlikler düzenleyen GTGB’ne teşekkür etti.

    İBRAHİM ŞERİF

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Bugün küçük ama manası büyük olan bir etkinliği düzenleyen başta GTGB Başkanı ve yönetimini kutluyorum. Bu bir ilk, ama ilkler her zaman zordur. Yazarların bir araya gelmiş olması takdire şayan bir durumdur. İnşallah bu ve benzer etkinlikler herkese örnek olur” görüşlerine yer verdi.

    GTGB’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe başta GTGB Başkanı Necat Ahmet olmak üzere, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’i temsilen Sibel Osmanoğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Rodop Meriç İlleri Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Aşağıköy Azınlık Kültür Folklor Derneği Başkanı Ferdi Bozali BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, yerel yöneticiler ve okur severler katıldı.

    Etkinlik sonunda katılımcılar yazarlarla yakından görüşme fırsatı bularak, eserler hakkında detaylı bilgi edindiler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.