“Çocuğunu al, sabah namazına gel” programı Delinasufköy’de gerçekleşti

    Previous Next

    “Çocuğunu al, sabah namazına gel” programı Delinasufköy’de gerçekleşti

    Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen “Çocuğunu al, sabah namazına gel” programı 24 Şubat Pazar sabahı Delinasufköy’de devam etti.

    Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Delinasufköy’deki programa başta köy halkı olmak üzere civar köylerden çocuklar ve soydaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde köye gelen misafirleri Delinasufköy İmamı Şükrü Ahmet, Mütevelli Heyeti Başkanı Şükrü Hacı Celil Mustafave köylüler karşıladı.

    “DİNİMİZE, KÜLTÜRÜMÜZE VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

    ümülcine Müftülüğü’ne bağlı din görevlilerinden Ahmet Arif Emin’in kıldırdığı sabah namazının ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif bir konuşma yaptı. Bu programla birlikte çocukların dinlerine sahip çıkmalarını amaçladıklarını belirten müftü Şerif, “Hiç bir canlının diğer canlılardan farkı yoktur. Fakat insanın diğer canlılardan farkı, Allah’ın kendilerine akıl ve düşünme yetisi vermesidir. Allah bizleri bu dünyaya vekili olarak göndermiştir. Bizler de insan olarak ve bir Allah’ın vekili olarak bu dünyada varız. Bu yüzden dinimize, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

    Son olarak bu programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden müftü İbrahim Şerif sözlerini, “Bu gün bizler çocuklarımızı buraya getirerek, çocuklarımızın üzerinde bir etki yaratmaya çalışıyoruz. Köy halkına teşekkür ediyorum. Allah hepimize evlatlarıyla gurur duyan birer anne baba olmayı nasip etsin” diyerek tamamladı.

    Delinasufköy’deki programa başta Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif olmak üzere, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, DMT Eyalet Meclis Üyesi Ahmet İbram, Kozlukebir Belediyesi Gelecek Listesi Başkanı İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediyesi Güven Listesi Başkanı Adnan Salih, Petrol Ofisi Yunanistan Bayii ve DMT Eyalet Meclis Üyesi adayı Emre Mustafa, Kozlukebir Belediye Başkan adayı Erdem Hüseyin ve civar köylerden köy temsilcileri ve çok sayıda çocuk katıldı.

    Namaz sonrası camide bulunanlara kahvaltı ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.