Av. Önder Mümin: "Bu listeyi siz kurdunuz, Yassıköy belediyesi mensupları kurdu"

    Previous Next

    Av. Önder Mümin: "Bu listeyi siz kurdunuz, Yassıköy belediyesi mensupları kurdu"

    Yassıköy – İasmos Belediyesi başkan adaylarından İleri – Embros Listesi Başkanı Av. Önder Mümin, Yassıköy meydanında 27 Mart 2019 Çarşamba akşamı düzenlenen toplantıyla seçim bürosunu açtı. Toplantıda Önder Mümin’in “Listemizin ömrü iki dönem olacaktır.” Sözleri dikkat çekti.

    “Ben gelmedim kavga için,

    benim işim sevgi için.

    Dostun evi gönüllerdir,

    gönüller yapmaya geldim.”

    Yunus Emre’nin dizeleriyle konuşmasına başlayan Önder Mümin, belediyeye bağlı köylerin isimlerini sayarak herkese teşekkür etti ve Rodop ili ile Eyalet genelinde seçim bürosunu açan liste olduklarını söyledi.

    “Bu akşam İleri listesiyle güçlü bir başlangıç yapıyoruz. Haydi ileri diyoruz. Halkın kendisinden doğmayan hiçbir oluşum başarıya ulaşamaz. Unutmayın bu listeyi Önder Mümin kurmadı. Bu listeyi Muzaffer Konte kurmadı. Bu listeyi Mümin Şakir kurmadı. Bu listeyi Salim Hüseyin kurmadı. Bu listeyi Ercan Mümin kurmadı. Bu listeyi Rıdvan Demir kurmadı. Bu listeyi siz kurdunuz, halkın ta kendisi, Yassıköy belediyesi mensupları kurdu.” İfadelerini kullanan Mümin konuşmasının devamında liste olarak dört madde halinde belediyecilik anlayışlarını şöyle sıraladı:

     

    HALKTAN UZAK, KOPUK VE SÖNÜK BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI KABUL ETMEDİĞİMİZİ BELİRTMEK İSTİYORUM

    • Sekiz yıldır halkla iç içe uyguladığımız siyasi anlayışı bu sefer liste halinde devam ettireceğiz. Yassıköy belediyesi mensupları, belediye başkanını, belediye meclis üyelerini, muhtarlarını; yanında, yakınında, içinde görmek istiyor. Halktan uzak, kopuk ve sönük bir belediyecilik anlayışını kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum. Bizleri şereflendiren seçmenimizin acı ve tatlı günlerinde yanlarında durmak bizim manevi boyun borcumuzdur.

     

    GÜNLÜK BASİT İHTİYAÇLARA REKOR SÜREDE SONUÇ ALACAĞIZ

    • Tüm birimlerimizi yeniden yapılandıracağız. Böylelikle belediye mensupları hem idari hem de ekonomik anlamda, hem de günlük işlerini hızlı bir şekilde çözmüş olacaklar. Günlük basit ihtiyaçlara rekor sürede sonuç alacağız. Seçim dönemi yaklaştığında son üç ayda yapılan seçime endeksli işleri inandırıcı bulmadığımı buradan açık ve net şekilde belirtmek istiyorum. Doğru ve samimi belediyecilik dört yıl boyunca devamlı olarak hizmette sınır tanımayan bir belediyeciliktir. Biz, kalkınma amaçlı bir belediye inşa edeceğiz. İş imkanlarıyla turizme endeksli bir belediye yaratarak sadece kendi çapımızdaki belediyelerle değil; Gümülcine, İskeçe, Dedeağaç ve Kavala belediyeleriyle yarışan bir belediye yaratacağız. Hep birlikte belediyemiz, başkanımız, muhtarlarımız olarak durmayacağız ve dışarıya gıpta ile izleteceğiz.

     

    LİSTEMİZİN ÖMRÜ İKİ DÖNEM OLACAKTIR

    • Listemizin ömrü iki dönem olacaktır. Görüyorsunuz, okuyorsunuz. Atina Beleidye Başkanı Kaminis, Selanik Beleidye Başkanı Butaris, Gümülcine Belediye Başkanı Petridis iki dönemin sonunda devam etmeyeceklerini açıkladılar. Amerika’da dahi başkan adayı iki dönemin üzerinde aday olamamaktadır. Bize göre bir dönem azdır, iki dönem yeterli ve kâfi, üç dönemden sonra kaçınılmaz bir metal yorgunluğu olduğunu düşünmekteyiz. Bu vesileyle, ben dahil, bu liste mensubu hiçbir arkadaşım iki dönem sonunda aynı göreve tekrar aday olmayacak.”

    Mümin, konuşmasının sonunda, “Yaratıcı, bağımsız, kalkınmış bir belediye için belediye başkanınız olmak istiyorum!” dedi ve şu sloganları kullandı:

    Yaşlılarımız için, itibarlı bir günlük yaşam için İleri!

    Neslim ve neslimiz için İleri!

    Çocuklarımız için, daha iyi bir gelecek için İleri!

    Her şeyden de öte, herkesin bu çok kültürlü ve kutsal belediyede kendisini mutlu hissetmesi için İleri!

    Birlik ve tek yumruk halinde bölgemizi kilometrelerce öteye götürmek için İleri!

    Toplantının devamında da seçim bürosu açıldı ve Önder Mümin’e katılımcılar tarafından başarılar dilendi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.