Avukat Cihan İmamoğlu’ndan yeni ‘Seçim kanunu’ üzerine bilgilendirme toplantısı

    Previous Next

    Avukat Cihan İmamoğlu’ndan yeni ‘Seçim kanunu’ üzerine bilgilendirme toplantısı

    Gümülcineli avukat Cihan İmamoğlu “Yeni seçim kanunu (4555/2018 - Klisthenis) kapsamında Rodop ilindeki yerel seçimlerdeki adayların hakları ve yükümlülükleri” konulu bir toplantı düzenledi.

    31 Mart Pazar günü Gümülcine’de bir otelde düzenlenen toplantıya avukat Mihalis Ragusis de katılarak, adaylara yeni seçim kanunu hakkında bilgiler verdi.

    Aynı zamanda Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı ve Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Meclis Üyesi adayı olan Cihan İmamoğlu, önümüzdeki yerel seçimlerde muhtarlar sandığı, belediye meclis üyeleri sandığı, Eyalet sandığı ve Avrupa Parlamentosu sandığı olmak üzere dört sandığın yer alacağını belirtti. Seçmenlerin oy kullanım sırasında sandıkları karıştırmama amacıyla hükümetin yeni bir düzenlemeye giderek eyalet sandığı ile belediye meclis üyeliği ayrı bir yerde ve muhtar sandığı ile aza sandığının ayrı bir yerde olacağını böylece seçmenin daha rahat oy kullanmasının sağlanmış olacağını ifade etti.

    İlgili kanuna göre hakimlerin, askerlerin, devlet ve belediye makamlarında olan müdür ve müdür yardımcıların, belediye genel sekreterleri ve huukçularının meclis üyesi adayı yada muhtar adayı olamayacağını söyleyen İmamoğlu, aynı şekilde bahse konu adayların belediyeye 500 evro’nun üzerinde herhangi bir borcu varsa aday olamayacağını belirtti. Ayrıca tüm adayların istedikleri herhangi bir bankadan özel (Epaggelmatiko) bir hesap numarası açtırmaları gerektiğini kaydeden İmamoğlu, daha sonra ilgili adayın bütün seçim masrafı işlemlerinin bu hesap üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.

    Adaylara getirilen yasaklardan da bahseden İmamoğlu, bir adayın herhangi bir kahvehaneyi yada ofisini, seçim bürosu olarak kullanamayacaklarını, aynı şekilde adayların poster, afiş ve benzeri ürünleri kullanamayacaklarını, adayların radyoya yada televizyona röportaj olarak bir kez çıkma haklarının olduğunu, ancak gazetelere istedikleri kadar çıkabileceklerini ve son 24 saatte ise tüm adayların seçim propagandası yapmalarının yasak olduğunun altını çizdi.

    Toplantı sonunda Cihan İmamoğlu ve Mihalis Kakoulis, katılımcılardan gelen sorulara cevap verdiler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.