Sibel Mustafaoğlu Meymarakis’in açıklamalarına tepki gösterdi

    Previous Next

    Sibel Mustafaoğlu Meymarakis’in açıklamalarına tepki gösterdi

    Değişim Hareketi (Kinima Allagis) Partisi'den, Rodop İli milletvekili adayı gösterilen Sibel Mustafaoğlu, Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili ve Avrupa Parlamentos Milletvekili adayı Vaggelis Meymarakis’in açıklamalarına tepki gösterdi.

    “KEŞKE MEYMARAKİS VE ONUN GİBİ DÜŞÜNENLER, HER GÜN EŞİT MUAMELE GÖRMEK İÇİN MÜCADELE EDEN BİZLER KADAR GÜÇLÜ YÜREKLİ ‘SÜS EŞYASI’ OLABİLSELER”

    Mustafaoğlu, yaptığı açıklamada, “YDP Avrupa Parlamentosu adayı Meymarakis'in Yassıköy ziyareti esnasında,  milletvekili adayı kadınların listelerde SÜS EŞYASI benzetmesiyle ilgili talihsizlikten de çok öte açıklamaları. YDP listelerinde yer alan veya parti içinde faaliyet gösteren kadınları asla değerlendirmek değil amacım, ama YDP Avrupa Parlamentosu adayı Meymarakis'in Yassıköy'deki açıklamaları kabul edilir gibi değil. Bu açıklamalar siyaset içinde ve dışında, eşitlik ve demokrasi için mücadele veren tüm kadınları küçük düşürmüştür. YDP Genel Başkanı Kiriakos Miçotakis konuyla ilgili görüşlerini ve hala Meymarakis'in YDP'yi Avrupa'da layıkıyla temsil etme konusunda ne düşündüğünü acilen açıklamalıdır. Bu açıklama yapılmadığı takdirde, adayının orta çağ zihniyetindeki ırkçı fikirlerine destek veriyor demektir. Keşke Meymarakis ve onun gibi düşünenler, her gün eşit muamele görmek için mücadele eden bizler kadar güçlü yürekli ‘SüS EŞYASI’ olabilseler. Bu zihniyetleri var olduğum sürece, yüksek sesle, şiddetle kınamaya devam edeceğim” görüşlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.