Eyalet Meclis üyesi adayı Yüksel Esat: "Asla umutsuzluğa kapılmayın!"

    Eyalet Meclis üyesi adayı Yüksel Esat: "Asla umutsuzluğa kapılmayın!"

     

     “Asla umutsuzluğa kapılmayın! Bizim sorunlarımızın hiç biri çözülemeyecek düzeyde değil. Bize şans verdiğiniz takdirde bunu ispatlayacağız.”

     

    Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Meclis Üyesi adayı Yüksel Esat, adaylığıyla ilgili olarak Rodop Rüzgarı Dergisi’ne konuştu.

     

    Aynı zamanda Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nde kasadarlık görevini de yürüten Yüksel Esat Mayıs ayında yapılacak olan yerel seçimlerde DMT Eyalet Başkan adayı Hristodulos Topsidis’in “Gelecek Sentez” listesinden aday olduğunu açıkladı.

     

    “ASLA UMUTSUZLUĞA KAPILMASINLAR. BİZİM SORUNLARIMIZIN HİÇ BİRİ ÇÖZÜLEMEYECEK DÜZEYDE DEĞİL”

    Bölgedeki istihdamı arttırmak ve gençlerin yurtdışına göç etmesini engellemek öncelikli konuların arasında yer alacağının altını çizen genç aday Esat seçmenlerine, “Asla umutsuzluğa kapılmasınlar. Bizim sorunlarımızın hiç biri çözülemeyecek düzeyde değil. Bize şans verdikleri takdirde bunu ispatlayacağız. Unutmasınlar var olabilmek için birlik olmak zorundayız” sözleriyle seslendi.

    Öncelikle kısaca bir kendinizi tanıtır mısınız?

    YÜKSEL ESAT:

    1984 yılında Kozlukebir köyünde dünyaya geldim. İlkokulu Kozlukebir’de tamamladıktan sonra Türkiye’de İstanbul Büyükçekmece Lisesi ve daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldum. Üç yıla yakın bır süre muhasebecilik yaptıktan sonra GAIA Şirketi ve Kapniki ortaklığındaki tarla beyannameleri ofisinde çalışmaya başladım. Dört yıldır da aynı kurumda halkımıza hizmet ediyorum.

    DMT Eyaleti meclis üyesi adayı olarak, neden DMT başkan adayı Hristodulos Topsidis’in listesinde yer aldınız, bunun herhangi bir nedeni var mı, neler söylemek istersiniz?

    YÜKSEL ESAT:

    Halkımızın sorunlarının had safhaya ulaştığını ve bunların çözümünde yetersiz kalındığını gözlemlediğim günlerde kendisiyle tanışma fırsatım oldu. Başarılı bir işadamı olmasının yanı sıra insani yönü de çok güçlü birisi. Ama beni en çok etkileyen tarafı, var olan bir sorunu tarif ederken dahi bir taraftan nasıl çözümleneceğini de sorgulayarak ve planlayarak anlatıyor olması, sonuca yönelik fikirlerinin olması, ve sorunlara daima pozitif yaklaşımları olması. Bu yapıda bir insanın gerek bölgemize gerek halkımıza faydalı olacağına inandım ve ekibine dahil oldum.

     

    DMT Eyaleti’ne meclis üyesi seçildiğiniz takdirde hangi çalışmalarda bulunacaksınız, biraz bunlardan bahserder misiniz?

    “ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ ÜRETİRKEN ÇEKTİĞİ ZORLUKLARI MİNİMUMA İNDİRMEK ÜRÜNLERİNİ DAHA İYİ PAZARLAMALARINA YARDIMCI OLMAK BENCE EYALETİN BAŞLICA GÖREVLERİ ARASINDA OLMALI”

     

    YÜKSEL ESAT:

    Gerek yaşadığım bölge gerekse yaptığım iş icabı sürekli çiftçilerin sorunlarına yakından şahit oluyor, çözümü noktasında çareler üretmeye çalışıyorum. Kendim de tarımla uğraşan bir aileden geliyorum. Belli sıkıntılar çözüldüğü anda bunun diğer iş kollarına da olumlu etkisi olacağından eminim. Çiftçinin ürünü üretirken çektiği zorlukları minimuma indirmek ürünlerini daha iyi pazarlamalarına yardımcı olmak bence eyaletin başlıca görevleri arasında olmalı. Yine bölgedeki istihdamı artırmak gençlerimizin yurtdışına göç etmesini engellemek öncelikli konularımız arasında yer alacak. Bunun yanı sıra genç beyinleri araştırmaya yönlendirmek istiyoruz. Onlar hayal etsinler düşünsünler planlasınlar, biz de eyalet olarak onların planladıklarını hayata geçirmeleri için gerekli kaynakları sunalım. Bu yönde de çalışmalarımız olacak.

    Son olarak eyalet seçimlerine ilişkin, halkımıza hangi mesajı ver istersiniz?

     

    YÜKSEL ESAT:

    Asla umutsuzluğa kapılmasınlar. Bizim sorunlarımızın hiç biri çözülemeyecek düzeyde değil. Bize şans verdikleri takdirde bunu ispatlayacağız. Unutmasınlar var olabilmek için birlik olmak zorundayız. Son olarak tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.