BİHLİMDER “Yapay Zeka” konulu konferans düzenledi

    Previous Next

    BİHLİMDER “Yapay Zeka” konulu konferans düzenledi

    Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, (BİHLİMDER) 20 Nisan Cumartesi akşamı Gümülcine’deki BİHLİMDER Merkezi salonunda ‘Yapay Zeka’ konulu bir konferans düzenledi.

    “Bihlimder Buluşmaları” kapsamında BİHLİMDER ev sahipliğinde düzenlenen konferansa başta BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet olmak üzere, yerel yöneticiler ve diğer davetliler katıldı.

    Etkinliğin açılış konuşmasını BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, tüm katılımcılara, etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür etti.

    Konferansta konuşmacı olarak Doç.Dr. Ahmet Dağ, dünyanın en tehlikeli fikrin transhümanizmin olduğuna dikkat çekti. Dağ konuşmasının devamında, “Sosyo-politik bir tutum ve ideoloji çerçevede ilerleyen transhümanizmle ilgilenen ve Yapay Zeka (YZ) üzerinde çalışan kişilere, şirketlere ve devletlere bakıldığında transhümanizmin güç odakları ve siyasî iktidarların güdümündedir. Transhümanizmin en güçlü vasıtalarından biri makineleri akıllı yapmaya çalışan YZ’dır” görüşlerine yer verdi.

    Doç.Dr. Ahmet Dağ konuşmasının son bölümünde, “Transhümanizmin insan zekasını geride bırakacak ve onun üzerinde tahakküm kuracak görünüyor. Endüstri, tıp, askeri ve eğlence alanlarında da kullanılan robotların, ağır işleri yapan, hastalıkları teşhis ve tedavi eden, bununla yetinmeyip insanların cinsel ihtiyaçlarına dahi cevap verecek faydalar sağlayan bir niteliğe bürüneceği iddia edilmektedir.”diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.