Danışma Kurulu Azınlık ilkokullarına kayıt konusunu ele aldı

    Danışma Kurulu Azınlık ilkokullarına kayıt konusunu ele aldı

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, (BTTADK) 27 Nisan Cumartesi günü yaptığı toplantıda Azınlık ilkokullarına kayıt konusunu ele aldı.

    Toplantıyla ilgili olarak BTTADK’ndan yapılan açıklama şöyle:

    “27 Nisan Cumartesi günü düzenlenen Danışma Kurulu aylık toplantısında Azınlığın önemli eğitim sorunlarından biri olan Azınlık İlkokullarına kayıt konusu ele alınmıştır. 6 Mayıs – 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek kayıt süresi boyunca sahip olduğumuz hakları kullanma adına, velilerin tüm Azınlık çocuklarını Azınlık İlkokullarına kayıt ettirmeleri konusunda ortak fikir birliği oluşmuştur. Yunanistan’ın ‘’Birleştirme’’ ve sözde ‘’İyi Eğitim’’ politikası kapsamında yürüttüğü algı operasyonlarına rağmen, birliğin ve beraberliğin geleceğimiz olan çocuklarımız için sağlanması elzemdir. Velilerin, anaokullarda taraflı olarak yapılan yanlış yönlendirmelere ve Azınlık İlkokullarından uzaklaştırma politikalarına itimat etmemeleri gerekmektedir. Nihai olarak ortaya çıkan bilançonun müsebbibi, yine bizlere bu yanlı yönlendirmeleri yapanlardır. Batı Trakya Türk Azınlığı olarak, eğitim, kültür ve Azınlık şuurunu çocuklarımıza erken yaşlarda vermek ve bu bilinçle büyüyen yeni nesiller yetiştirmek tarihi sorumluluğumuzdur.

    Bu konunun haricinde 2018 yılının son ayında flaş bir kararname yolu ile yasallaşan kanun hükmünde kararname, Azınlığımızın dini kimliğine yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmektedir. Bu kararname gerek Yunanistan Cumhuriyeti’nin kendi anayasasını, gerekse Lozan antlaşmasını ihlal etmekte ve inanç özgürlüğüne ket vurmaktadır. Yunanistan’ın kanun koyucuları, Azınlığın inanç hassasiyetini hiçe sayarak, uygulamaya koydukları bu kararname ile uzlaşı ve barış anlayışından uzak, içerisinde kesinlikle iyi niyet göstergesi olarak örnek gösterilebilecek hiçbir maddesi olmayan, ulusal ve uluslar arası hukuku keyfi olarak alenen çiğnemektedir. Yunan Devletinin Azınlık ile danışma ve dayanışma haricinde zorunlu kılmaya çalıştığı bu kararnameyi şiddetle kınıyor ve bir an önce uygulamaya çalıştığı bu büyük yanlıştan geri dönmesini umut ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.