Kostas Simitsis, Tabuları Yıktı...

    Kostas Simitsis, Tabuları Yıktı...

     

    Azınlık tarihinde ilk defa bir Eyalet Başkan Adayı Evros İlinden üç Azınlık mensubu olan Büyük Derbent (Mega Derio) Köyünden Makinist Mehmet Çilingir,  Gürece (Perama) köyünden  aynı zamanda Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı olan Bekir Mustafaoğlu"nu ve B. Derbent'ten Ayşe Derviş'i  D.M.T. Eyalet Meclis Üyesi Adayı olarak gösterdi. İki dönem Kavala Belediye Başkanlığı da yapmış olan Kostas Simitsis, "geçmişte PASOK Hükümetleri azınlıktaki tecrit ve yasak bölgeleri kaldırmıştı biz de ilk defa Evrostan Eyalete aday tabusunu yıktık" dedi.

    Geçmiş dönemdeki başarılı çalışmalarıyla tanınan, Kavalayı Eyaletin marka şehri yapan ileri görüşlü vizyonu geniş demokrat insan Kostas Simitsis, amacım D.M.T. Eyaletini Yunanistan”da Tarımda, Turizmde, Ticarette ve Enerjide marka haline getirmek olacaktır, dedi.

    K.Simitsis, "Bizim gençlerimiz Hollanda'ya gideceğine, Hollanda'yı buraya getireceğiz"

    Tarımda devrim yapmayı hedefleyen Simitsis, tüm eyaletteki akarsulara sulama barajları ve her ilde kuracağımız enerji santrallerinin yanına seralar kurarak ucuz sıcak ve soğuk suyu seralara aktarmayı planlıyoruz. Ayrıca TAP doğalgazını Eyaletteki altı büyükşehirle en kısa zamanda buluşturacağımız gibi buna parallel olarak kurulacak olan modern seralara ve ilçelere de ulaştıracağız.

    Kavala ve Dedeagaç havaalanlarıyla limanlarının kargo bölümlerini geliştirerek ürünlerimizi uluslararası piyasalara en çabuk bir şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Eyaletteki gençlerin Hollanda”daki bahçelerde ve Avrupa”da son derece deneyim kazandıklarını, dolayısıyla yeni dönemde gençlerimiz çalışmak için Hollanda ve Avrupa”ya gideceklerine Hollanda ve Avrupa”daki imkanları buraya getirip göçü tersine çevireceğiz. Çünkü biz iklim ve coğrafi konum olarak Hollanda”dan çok daha iyi durumdayız..

    Nasıl mı yapacağız, bölgemiz Avrupanın en fakir bölgelerinden olduğundan bu konuda Avrupa programlarını süratle devreye sokacagız. Simdiki yönetimin izah edilemez beceriksizliği sebebiyle dört yılda ancak yüzde 10 ile 15' ni aktif duruma getirebildi. Daha fazla beklemeye ne sabrımız ne de gücümüz var. Yeter artık!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.