Büyük Derbent İftarı yine muhteşemdi!

    Previous Next

    Büyük Derbent İftarı yine muhteşemdi!

    Büyük Derbent iftarı bu yıl da 13.05.2019 günü yüksek bir katılımla gerçekleşti.

    DEB Partisi şubesinin önünde düzenlenen iftara; T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık, milletvekili İlhan Ahmet, Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Eyalet Başkan adayları Kostis Simitsis ve Topsidis, Eyalet Meclisi üyesi adayları; Bekir Mustafaoğlu, Mehmet Çilingir, Hüseyin Hacı Mehmet, Ahmet Kasap’ın yanı sıra kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    Hep birlikte yapılan iftardan sonra DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu yaptığı konuşmada, Rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in kutsal emanetini önce gönlünde, sonra da omuzlarımda taşımaktan büyük ve onur duyduğunu belirtti.

    BİZİM DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİĞİMİZ NOKTA BÖLGE OLARAK BU KADAR GERİ KALMIŞ OLMAMIZDIR

    Asafoğlu, “DEB Partisi olarak seçimlere katılma kararı aldık. Neden katılıyoruz? Bir çok nedenimiz var. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın bir çok sorunu var; eğitim, müftülükler ve vakıflar gibi. Ancak bizim dikkat çekmek istediğimiz nokta bölge olarak bu kadar geri kalmış olmamızdır ki Yunanistan istatistik kurumu da doğrulamaktadır. Bizler bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyoruz. Rodop ve İskeçe illerinde çoğunluk olarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı yaşamaktadır. Bizlere yapılan muamele hak değil ki bu toplum, çalışkan uysal ve saygılıdır. Bugüne kadar bu bayrağa karşı eline ne taş ne de sopa aldı ki bundan sonra da buna yeltenecek olanların karşısında ilk duracak olanlar bizleriz.

    SİZİN DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR  

    Herkesin desteğine ihtiyacımız var. 2014’te de seçimlere katılmış ve büyük bir başarı elde etmiştik. Tekrar bu başarıyı yakalayıp daha da üstüne çıkacağımızdan eminiz. Sizin desteğinize ihtiyacımız var.   Biliyorsunuz Azınlık olarak, bir çok partiyi denedik. Bu büyük partilerden Azınlığa verim olarak ne geldi? Bize ne verebildiler ve hangi hakkımızı iade edebildiler?” Görüşlerine yer veren Çiğdem Asafoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

    TÜRK OLMAK BÜYÜK BİR GURURDUR, ŞEREFTİR.

    “DEB Partisi bugüne kadar her arenada, her platformda Türk olduğumuzu söylemekten ne çekindi, ne gocundu ve ne de korktu. DEB Partisi kurulduğu günden bu yana öyleydi ve öyle kalacaktır. Türk olduğumuz için gurur duyuyoruz. Türk olmak büyük bir gururdur, şereftir. Bunu büyük bir gurur ve şerefle söylüyoruz. ”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.