Eyalet Meclisi üyesi adayları: Oyları dağıtmayalım ve azınlık adaylarını destekleyelim!.

    Eyalet Meclisi üyesi adayları: Oyları dağıtmayalım ve azınlık adaylarını destekleyelim!.

     

    26 Mayıs 2019 günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Azınlık  Eyalet adaylarının Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının kurum ve kuruluşlarını ziyaretleri devam ediyor.

    Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinde Hristos Methios'un  "Yeni Yeniden Doğuş" listesinde yer alan Azınlık adayları; Ahmet İbram, Tarkan Multaza, İsmail Hüse Mustafa ve İlhan Memet, 15.05.2019 günü Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'ni ziyaret ederek öğretmen camiasından destek istediler.

    Görüşmede Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'nin hukuki statüsünü anlatan Başkan Aydın Ahmet,

    Azınlık insanının en önemli sorunlarından bir tanesinin eğitim olduğunu belirten Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet,  "Yunanistan'daki Ekonomik kriz dolayısıyla bir çok gencimiz Yunanistan'ı terk etmektedir. Bunun sonucunda da çocuk sayısında azalma meydana gelmekte ve sonuç olarak Azınlık okullarının bir kısmının kapanmasına yol açmaktadır. Yeni dönemde  özellikle de eğitim konusuna ağırlık verilmelidir" İfadelerine yer verdi. 

    Oyların dağıtılıp çöpe atılmaması gerektiğini söyleyen  Eyalet Meclisi üyesi adayları, oyların azınlık insanına verilmesi gerektiğini vurguladılar.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.