İTB Anneler Günü'nü Kutladı

    Previous Next

    İTB Anneler Günü'nü Kutladı

     

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NDEKİ ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ’NE YOĞUN KATILIM

    Anneler Günü, İskeçe Türk Birliği’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

    İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Anneler Günü" etkinliği bu yıl 12 Mayıs Pazar günü İskeçe Türk Birliği lokali'nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

    Sunuculuğunu Kadınlar Kolu üyesi Sevcan Hacıali’nin yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. Organizasyon nedeniyle İTB Kadınlar Kolu'nu tebrik eden Ahmetoğlu, tüm annelerin gününü kutladı. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu kadının toplum ve aile içindeki rolüne değinerek, annelerin azınlık çocuklarının eğitiminde belirleyici olduğunu söyledi.

    Daha sonra İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Sevil Şerifoğlu bir konuşma yaptı. Sevil Şerifoğlu yaptığı konuşmada tüm annelerin anneler gününü kutlayarak "Annelik bir ömür sevgiyle devam eden bir sorumluluk. Tarifi imkansız bir his. Bizler de İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu olarak her yıl geleneksel olarak Anneler Günü etkinliği düzenliyoruz. Biliyoruz ki anneleri en mutlu eden şey çocukları ve onların ağzından duydukları sevgi sözcükleri. O nedenle klâsiğimizi bozmuyoruz. Bugün yine çocuklarımız sizler için birbirinden güzel şiirler okuyacak. Annelerine duygularını kelimelerle ifade etmeye çalışacak. İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu olarak Anneler Günü etkinliği son etkinliğimiz. Bayramdan sonra seçimlerimiz olacak. Bir yıl boyunca tüm etkinliklerimiz de olduğu gibi yine bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Seçim tarihini ileriki önümüzdeki ilan edeceğiz. Hevesli olan tüm kadınlarımızı da Kadınlar Koluna aday olmaya davet ediyorum. Fikirler paylaşıldıkça ve hayata geçtikçe güzel. Bugünün hazırlanmasında emeği büyük olan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

    Son olarak da Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun eşi Aslı Ömeroğlu bir konuşma yaptı. Aslı Ömeroğlu tüm kadınların Anneler Günü’nü kutlayarak anneliğin tarifi imkansız bir duygu olduğunu ifade etti. Annelerimizin sıkça kullandığı “Anne olunca anlarsın” deyiminin çok doğru olduğunu belirten Ömeroğlu, kendisinin de anne olduktan sonra bunu çok net bir şekilde anladığını vurguladı. Aslı Ömeroğlu, İTB Kadınlar Kolu’nun organizasyon nedeniyle tebrik etti.

    Konuşmalardan sonra İskeçe ve civar köylerden İskeçe Türk Birliği’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan çocuklar "Anneler Günü" için şiirler okudu. Çocukların şiirleri tüm katılımcılar tarafından yoğun bir şekilde alkışlanırken, etkinliğe katılan anneler zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Anneler Günü kutlamasına katılan tüm çocuklara İTB Kadınlar Kolu tarafından hediyeler verildi.

    Etkinliğin sonunda annelere ve çocuklara İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu’nun hazırladığı iftar yemeği ikram edildi. İftar sonrası yemek duasını İskeçe Müftülüğü din görevlilerinden Hamdiye Bekir yaptı.

    Etkinliğe; Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Aslı Ali, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Sevkan Tahsinoğlu, İskeçe İli Türk Kadınları Kültür Derneği Başkanı Aysel Sağır, Hanımeli Derneği Başkanı Aylin Ahmetoğlu, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in eşi Şerife Mustafaoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun eşi Münevver Ago, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı'nın eşi Özlem Otuzbir ve çok sayıda kadın katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.