Gümülcine’deki iftara binlerce soydaş katıldı

    Previous Next

    Gümülcine’deki iftara binlerce soydaş katıldı

    Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ile Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nün organizatörlüğünde 17 Mayıs Cuma akşamı iftar programı düzenledi.

    Gümülcine’deki GTGB bahçesinde düzenlenen iftar programına yaklaşık iki bin soydaş katıldı.

    Türkiye’den Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayi İşadamları Derneği’nin de (BATISİAD) destek verdiği iftar yemeğine BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve İlhan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, Eyalet Meclis Üyeleri GTGB Başkanı Necat Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkan adayı Erdem Hüseyin, DMT Eyalet Meclis üyesi adayları, Danışma Kurulu üyeleri ve civar köylerden soydaşlar katıldı.

    İftar programı öncesi Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’ne bağlı İlahi Grubu, ilahiler okudu. Ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar açıldı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçilerek ilk sözü GTGB Başkanı Necat Ahmet aldı. Programa katılan tüm katılımcılara teşekkür eden başkan Ahmet, son günlerde Batı Trakya’da seçim heyecanı yaşandığını hatırlatarak, herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini vurguladı.

    Daha sonra BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er söz alarak, burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bursa’da kurulan derneğin faaliyetlerinden bahseden başkan Er, tüm katılımcılara hayırlı ramazan dileklerinde bulundu.

    Son olarak Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif bir konuşma yaptı. Tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında müftü Şerif, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tüm İslam aleminin ramazanını tebrik eden Şerif, iftara katılan davetlilere teşekkür etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.