Abdullah Eren: “Batı Trakya benim sevdam”

    Previous Next

    Abdullah Eren: “Batı Trakya benim sevdam”

    YTB himayesinde Değrimendere köyünde muhteşem iftar programı…

    Türkiye’deki Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen “Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları” kapsamında 18 Mayıs 2019 cumartesi günü Rodop iline bağlı Değirmendere köyünde iftar programı gerçekleştirildi.

    Etkinlikte, YTB Başkanı Abdullah Eren’in, “Batı Trakya benim sevdam” sözleri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

    Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ve İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) organizatörlüğünde gerçekleştirilen programa başta Türkiye’den Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren olmak üzere, Bursa ili Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Molla Salih, Bulgaristan’dan Yüksek İslâm Şurası Meclis Başkanı Vedat Ahmet, Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet, Koşuvak Müftüsü Nasuf Nasuf ve  yazar Dr. İsmail Cambazov katıldı. Ayrıca Batı Trakya’dan iftara katılanlar arasında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Rodop Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve İlhan Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, DMT Eyaleti Meclis Üyeleri Mustafa Katrancı, Ahmet İbram, İsmail Hüse Mustafa, DEB Partisi AP adayları, GTGB Başkanı Necat Ahmet, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet,  Selânik Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Encümenler Birliği Başkanı Ercan Ahmet, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkan adayları Erdem Hüseyin ve İbrahim Şerif, Danışma Kurulu üyeleri ve diğer davetliler yer aldı.

     Program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Akşam ezanının okunmasıyla hep birlikte  iftar açıldı.

    Daha sonra protokol konuşmalarına geçilerek ilk sözü Bursa’dan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz aldı. Tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Yılmaz, “Sizlerin burada kültürünüzü yaşatma adına bizlere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Herkesin Ramazan ayını tebrik eder, hayırlı ramazan dilerim” diye konuştu.

    Ardından Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif söz alarak konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başladı. Tüm katılımcılara hayırlı ramazan dileklerinde bulunan müftü Şerif, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren olmak üzere, bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

    “BATI TRAKYA BENİM SEVDAM”

    Son olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren söz aldı. “Batı Trakya benim sevdam” diyen başkan Eren, “Bu akşam burada bulunmaktan çok mutluyum. Biz her ne kadar Türkiye’de yaşasak da, buraları ile bağlarımızı koparmıyoruz. Bizim gönül coğrafyamız, sadece Türkiye  değil. Bunların başında Yunanistan ve Türkiye geliyor. Uluslararası alanda garanti altına alınmış haklarınız var. Biz herkesle her ortamda barış içinde yaşamayı, başarabilmiş bir toplumuz. Batı Trakya insanı cefakardır, onurludur, gururludur. Batı Trakya’nın geleceği parlaktır” görüşlerine yer verdi. Son olarak Eren katılımcılara, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

    Program sonunda çocuklara yönelik, geleneksel Türk orta oyunu Hacivat Karagöz, müzik dinletisi, zeybekler ve kukla gösteriler sahne aldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.