Erdem Hüseyin: “Halkımızın da desteğiyle, Kozlukebir Belediyesi’nin en iyi “BİRLİK” ile yönetileceğine inanıyoruz”

    Erdem Hüseyin: “Halkımızın da desteğiyle, Kozlukebir Belediyesi’nin en iyi “BİRLİK” ile yönetileceğine inanıyoruz”

    Kozlukebir Belediyesi Başkan Adayı “Birlik Listesi Başkanı Ecz. Erdem Hüseyin:

    “Halkımızın da desteğiyle, Kozlukebir Belediyesi’nin en iyi “BİRLİK” ile yönetileceğine inanıyoruz”

    Kozlukebir belediye başkan adayı Erdem Hüseyin yerel seçimlere kısa bir süre kala Rodop Rüzgarı Dergisi’ne konuştu. “Bizim belediyecilik anlayışımızda, Kozlukebir Belediyesi halkının günlük hayatta karşılaştığı temel problemlere çözüm sağlayarak yaşam kalitesini iyileştirmek, bunu yaparken de hizmet dağılımını adaletli bir şekilde uygulamaktır” diyen aday Erdem Hüseyin, “ Sosyal belediyecilikten anladığımız yalnızca yol-su, park-bahçe hizmeti değil, her türlü kültür-sanat, spor hizmeti sunmaktır. Hedefimiz;Sosyal tesisler, spor tesisleri ve kültür merkezleri gibi hizmet birimleri ile hedefimiz halka açık belediyecilik. İddialıyız, en iyi kadro bizde! Kararlıyız, belediyemizi en iyi biz yönetiriz.” diye konuştu.

    Öncelikle kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

     

    ERDEM HÜSEYİN:

    1985 yılında Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Sirkeli köyünde doğdum. İlkokulu Sirkeli Azınlık İlkokulu’nda tamamadıktan sonra, Gümülcine 1. Orta Okul ve Lisesi’nden mezun oldum. 2005 yılında Patra Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandıktan sonra lisans eğitiminin ardından askerlik görevini ise İskeçe Askeri Hastanesi’nde tamamladım. Uzun yıllar amatör ligde çeşitli takımlarda futbol oynadım. Öğretmen Semra Kösel Hasan ile evli olup, bir kız çocuk babasıyım.

    Kozlukebir Belediye Başkanlığı’na neden aday oldunuz?

     

    ERDEM HÜSEYİN:

     

    Bölgemizi, toplumumuzu, belediyemizi nasıl bir adım daha ileriye götürebiliriz diye büyüklerimizle ve arkadaşlarımızla konuştuk, tartıştık, değerlendirmelerde bulunduk. Neticede onların takdiriyle, bölge insanına hizmet anlamında minnet borcumuzu ödemek için benim ismim ön plana çıktı. Bizler genç, dinamik, eğitimli ve yerel yönetimde tecrübeli isimlerden oluşan listemizle Kozlukebir Belediyesi yönetiminde söz sahibi olmak istiyoruz. Kadının eşit siyasi temsil hakkı olduğunu unutmamalıyız. Kadınlarımızın tüm karar alma ve denetim mekanizmalarında yer almalarını önemsiyoruz. Ayrıca sosyal ve kültürel alana katılımlarının önünü açmaya yönelik faaliyetler geliştirmeyi hedefliyoruz.

    “BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZDA, HİZMET DAĞILIMINI ADALETLİ BİR ŞEKİLDE UYGULAMAK”

    Belediyemiz için elbette ki hedeflerimiz, projelerimiz var. Ancak bizim için aslolan, gerçekleştirilebilirliği olan çalışmaları dile getirmektir. Belediyenin olanaklarıyla örtüşmeyen uçuk vaadlerin bizim söylemimizde yeri yoktur. Bizim belediyecilik anlayışımızda, Kozlukebir Belediyesi halkının günlük hayatta karşılaştığı temel problemlere çözüm sağlayarak yaşam kalitesini iyileştirmek, bunu yaparken de hizmet dağılımını adaletli bir şekilde uygulamak vardır.

    “BELEDİYE BAŞKANI OLARAK VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİM HALKIN AYAĞINA GİDECEĞİZ”

    Ben açık belediyeciliği çok önemsiyorum. Bizim yönetimimiz döneminde kapalı kapılar, randevular olmayacak. Bunu açık sözlülükle ifade ediyorum. Halkımız istediği zaman bize ulaşacak, başkanlık makamının kapası sonuna kadar açık olacak. Hatta ben şahsen belediye başkanı olarak ve belediye meclis üyelerim halkın ayağına gideceğiz. Her köyde dönüşümlü olarak halk günleri ilan edeceğiz, biz o günlerde o köylerde halkımıza gideceğiz. Ayrıca şahsen başkan olarak ben bölgedeki meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte, her ayın son Cuma günü, idarî merkez Sirkeli’nin dışında dönüşümlü olarak eski yönetim merkezlerimizden Kozlukebir, Hemetli ve Mehrikoz’daki birimlerde hazır olacağız. Sadece yerel belediyecilikte değil aynı zamanda ülkemiz Yunanistan içindeki ve komşu ülkelerdeki belediyeler ağı ile de iletişimde olmayı hedefliyoruz. Bölgesel kalkınmaya fayda sağlayacak iş birlikleri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Son zamanlarda açıkça görüldüğü gibi özellikle balkan kolundaki köylerimiz bazı temel belediye hizmetlerden mahrum bırakılmaktadır. Ovada bir günde yapılan iş dağlık bölgede üç günde yapılamıyor veya zamanında olmuyor. Örneğin, karayolu dediğimiz tali yolların zamanında temizlenip açılmaması, özellikle balkan kolunda güvenlik açısından büyük sıkıntı ve ciddi tehlike yaratıyor.

    İktidara geldiğiniz takdirde hayata geçirmek istediğiniz bir proje var mı, varsa nelerdir?

     

    “ÖNCELİKLERİMİZDEN BİRİ KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’NDE İMAR MÜDÜRLÜĞÜ (TEXNİKİİPİRESİA) BİRİMİNİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRMEK OLACAKTIR”

     

    ERDEM HÜSEYİN:

    Bu devirde belediyemizde hâlâ içme suyu sorunu olan köylerimiz var. Mevcut yönetim ne klorlama ne de su kesintisi sorununa çözüm getirdi. Özellikle yaz aylarında tahammül edilmesi imkânsız bir hal alan su sıkıntısına çözüm getirmek, öncelikli hedefimiz. Bunun yanında, içme suyu şebekelerinde kullanılan ve halk arasında amyant olarak bilinen asbest boruları, taşıdıkları kanserojen özellikler nedeniyle bir an önce değiştirmek diğer bir önceliğimiz olacak. Çünkü bu halkın sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yok!

    Kozlukebir Belediyesi’nde İmar Müdürlüğü (Texnikiİpiresia) yokluğu kabul edilemez. Bir belediyenin proje yapabilmesi dolayısıyla da hizmet işlevini tam manasıyla yerine getirebilmesi için İmar Müdürlüğü (Texnikiİpiresia) şarttır. Ancak ne yazık ki bugün hâlâ Kozlukebir Belediyesi’nde bu birim mevcut değildir. Önceliklerimizden biri de Kozlukebir Belediyesi’nde İmar Müdürlüğü (Texnikiİpiresia) birimini bir an önce hayata geçirmek olacaktır.

    Çok önemsediğim iki ciddi projeden biri, tam donanımlı amfi şeklinde bir toplantı salonu. Öyle ki ihtiyaç halinde bir konferansta, bir tiyatro performansında veya müzik dinletisinde, ihtiyaç halindeyse bir film gösteriminde kullanılabilsin.

    İkinci olarak ise belediye işletmesi olarak büyük bir sosyal tesis açmak. Bölge halkının düğün, nişan, sünnet, mevlid gibi çeşitli merasimlerini veya özel gün kutlamalarını yapabileceği, aynı zamanda lokanta - kafe olarak da hizmet verebilecek yüksek kapasiteli (1000 - 1200 kişilik) bir sosyal tesisi (touristikoperiptero) hayata geçirmeyi planlıyoruz. Biz seçimlerden sonra da arkasında durabileceğimiz vaadlerle halkımızın karşısına çıkıyoruz, yapılabilecek gerçekçi projeleri dile getiriyoruz.

    Son olarak seçimlere az bir süre kala Rodop Rüzgarı aracılığıyla bölge halkına hangi mesajı vermek ve ne şekilde seslenmek istersiniz?

     

    “BÖLGEMİZE VE YURTTAŞLARIMIZA DAHA İYİ HİZMET SUNMA İNANCI VE İDDİASIYLA GELİYORUZ”

     

    ERDEM HÜSEYİN:

    BİRLİK listesi olarak, her soydaşımızı, her dindaşımızı kardeş olarak görüyoruz. Listemizin adından da anlaşılacağı üzere, başarıya giden yolun birlik ve beraberlikten geçtiğine inanıyoruz. Bu birlik fikri ile yürüttüğümüz çalışma neticesinde Kozlukebir Belediyesi yönetimine geldiğimizde, bölgemizin her kesiminden siz kıymetli yurttaşlarımız ile birlikte, kuvvetli bir şekilde idarecilik yapacağımıza inanıyoruz.

    Biz, kardeşçe ve birlik içinde yaşanabilir bir Kozlukebir Belediyesi hayal ediyoruz. Siz kıymetli bölge halkından, “BİRLİK” listesinin uygulamak istediği böylesi bir yönetim şeklini, değerli oylarınızla desteklemenizi istiyoruz. Burada küçük, iç içe, samimi bir toplum olarak yaşıyoruz. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. “BİRLİK”i oluşturanlar başta olmak üzere seçim yarışındaki diğer bütün arkadaşlarım, büyüklerim çok değerli. Bu süreçte herkesi, seçim sonrasında da birbirimizin yüzüne bakacağımızı, aynı toplumda yaşamaya devam edeceğimizi unutmayarak söz sarfetmeye davet ediyorum.

    Muhakkak önceki yönetimlerde ellerinden gelen en faydalı şekilde hizmet etmek için gayret etmiştir. En azından biz öyle olduğuna inanmak istiyoruz. Neticede bu bir bayrak yarışıdır. Biz de şimdi diyoruz ki, bölgemize ve yurttaşlarımıza daha iyi hizmet sunma inancı ve iddiasıyla geliyoruz! Gerekli bilgi ve tecrübeye sahip, araştırıp, öğrenip hayata geçirmeye hevesli, Türkçe ve Yunanca her iki dile de hâkim olarak iletişime açık ve en önemlisi farklı meslek gruplarından her alanda halka hizmet sunmaya kararlı isimlerden oluşan bir ekibimiz var.

    “BİRLİK” olarak en iyi kadronun bizde olduğunu iddia ediyoruz. Halkımızın da desteğiyle Kozlukebir Belediyesi’nin en iyi “BİRLİK” ile yönetileceğine inanıyoruz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.